live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!


Δεν μπορώ άλλο, βαρέθηκα να βλέπω τα γιουσουφάκια να επιμένουν στο Ισταμπούλ.
τελευταίο ερέθισμα ήταν μια επανάληψη της εκπομπής "Πρωταγωνιστές" εκείνου του "δημοσιογράφου" με το όνομα Θεοδωράκης!
Είχε αφιέρωμα στην Πόλη και την ανέφερε συνέχεια ως Ισταμπούλ! Η πλάκα είναι πως αν τους πεις κάτι, θα σου απαντήσουν με περίσσιο θράσος πως αυτό είναι το όνομα της, έτσι την αποκαλούν οι σημερινοί κάτοχοι της, και πρέπει να το σεβόμαστε.
τι λέτε ρε γιουσουφάκια;
και την Γαλλιά την λένε France, έχετε ακούσει κανέναν να την λέει έτσι στα Ελληνικά;
την Λετονία την λένε Latvia, πότε την αποκαλέσατε έτσι;
και το Πεκίνο οι κινέζοι το λένε Benjing, γιατί δεν τους σέβεστε αυτούς; και χιλιάδες αντίστοιχα παραδείγματα.
Αλλά το πρόβλημα σας δεν είναι το πως είναι η πιστή μετάφραση της ονομασίας που της έχουν δώσει οι Τούρκοι. Το πρόβλημα σας είναι πως θέλετε να εξαφανίσετε οτιδήποτε σχετίζεται με την Ελληνική ιστορία από το σπουδαιότερο μέχρι και το μικρότερο.
Παρόλα αυτά ακόμη και σε αυτό χαμένοι είστε γιατί ακόμη και το Istambul για τους περισσότερους προέρχεται από το Ελληνικό εις την πόλη....
Όπως και να έχει όμως ...Γιουσουφάκια ακούστε το καλά....ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ την λέγαμε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ θα την λέμε όσο και να χτυπιέστε.
Όχι επειδή πιστεύουμε πως θα την πάρουμε πίσω, αλλά επειδή σεβόμαστε την ιστορία που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας, έτσι μας την έμαθαν - έτσι θα την λέμε...και θα κρατάμε την παράδοση και ας λέτε πως αυτά είναι ονειρώξεις.
και οι μόνοι που θα προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να την ξεριζώσετε από την ιστορία μας θα είστε εσείς οι.... Ρεπουσοθεοδωράκηδες!
Εσείς νομίζετε πως όσο περνάει ο χρόνος, οι αντιστάσεις μας στις γελοιότητες σας θα λιγοστεύουν αλλά γελιέστε
ακούτε το "Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι" και βγάζετε αφρούς..και μιλάτε για μύθους!
καλά κάνετε αλλά μάθετε πως και πριν το 1821, όποτε οι Έλληνες ονειρευόταν την Ελεύθερη Ελλάδα και έλεγαν το "Πάλι με χρόνια με καιρούς" την ίδια απάντηση τούς έδιναν οι...Τούρκοι αφέντες τους ότι ακριβώς και εσείς.....για αυτό είστε ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ.

iris



από greekalert at 11.9.08