live scores


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Εργολαβία καθαρισμού και στα δημόσια σχολεία

Την έντονη αντίδραση των καθαριστριών και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων προκαλεί η κατάπτυστη, όπως τη χαρακτηρίζουν, σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με εργολαβικές εταιρείες για τον καθαρισμό των σχολείων.
Τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας της Κωνσταντίνας Κούνεβα, το υπουργείο Παιδείας, μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ανθυποεργολάβους του υπερεργολάβου, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, υποστηρίζοντας ότι η νέα «Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας Σχολείων» ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την είσοδο ιδιωτικών συνεργείων στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων, σε βάρος των εργαζομένων.
Να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αποδοχές και τα ένσημα των ήδη εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων αξιώνει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Άμεση και πλήρη ένταξη όλων των καθαριστριών με πλήρη απασχόληση και ίσα δικαιώματα με το ίδιο προσωπικό που μονιμοποιήθηκε πρόσφατα ζητά η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων επιβάλλει στην Ελλάδα τον πλήρη σεβασμό και την απόλυτη προστασία των δικαιωμάτων των συμβασιούχων., ανεξάρτητα από τη διάρκεια της σύμβασής τους.
Το πνεύμα που διέπει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι ότι - ύστερα και από τα γεγονότα με θύμα την Κωνσταντίνα Κούνεβα - η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα που θα βελτιώσουν τις εργασιακές συνθήκες στον κλάδο, αλλά μετατρέπει το ίδιο το Δημόσιο σε εταιρεία εργολαβικού καθαρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: