live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Κρύβεται για να αποφύγει το Αυτόφωρο

Υπήρξε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επί ΠΑΣΟΚ.Τοποθετήθηκε ως γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας από τη Νέα Δημοκρατία.Ο Παναγιώτης Φούρλας διατηρεί άριστες σχέσεις με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.Καλλιέργησε και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το σημερινό υπουργό, Προκόπη Παυλόπουλο.
Από χθες το βράδυ,η Αστυνομία τον αναζητεί κατόπιν σημειώματος του εισαγγελέα Λαμίας, προκειμένου να παρουσιαστεί στο αυτόφωρο,κατηγορούμενος για κατοχή αρχαίων που ανακαλύφθηκαν στην κατοικία του στο Καπνοχώρι Υπάτης,μετά από έρευνα του αρχαιοφύλακα της περιοχής,κ. Τσέλιου. Η έρευνα του αρχαιοφύλακα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί και διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχαίων λίθων,μάλλον της προχριστιανικής εποχής,που ήταν ατάκτως ειρημένοι στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του Παναγιώτη Φούρλα.
Την Τρίτη το πρωί,σύμφωνα με πληροφορίες της «zougla.gr»,ο κ. Φούρλας ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας,της οποίας προΐσταται ο ταξίαρχος Πατίτσας, πως θα πραγματοποιηθεί έρευνα στην κατοικία του στο Καπνοχώρι και εκλήθη να παρίσταται.Ο κ. Φούρλας αρνήθηκε να μεταβεί επί τόπου.Από την έρευνα που διεξήχθη αργά το πρωί της Τρίτης, διαπιστώθηκε πως όντως υπάρχουν ογκόλιθοι και θραύσματα αρχαίων στην αυλή.Το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος και διέταξε τη σύλληψη του Παναγιώτη Φούρλα.Η πρώτη καταγγελία μετά από την επιτόπια έρευνα του αρχαιοφύλακα συντάχθηκε από τον ίδιο τον προϊστάμενο Αρχαιοτήτων Λαμίας.Από τη στιγμή της εισαγγελικής απόφασης και μετά ο Παναγιώτης Φούρλας είναι άφαντος,προφανώς διότι επιθυμεί να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία,η οποία λήγει τα μεσάνυκτα της Τετάρτης.Σύμφωνα με τους οικείους του στο Καπνοχώρι,ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας,είχε ζητήσει από τους συγγενείς του να του προσκομίσουν κάποιους ογκόλιθους,προκειμένου να κατασκευάσει μία βρύση,στην αυλή της κατοικίας του που την έχει πρόσφατα ανακαινίσει.Η πληροφορία αυτή ελέγχεται.Τους αρχαίους λίθους και τα θραύσματα που βρέθηκαν,θα τα εξετάσει προφανώς η αρμόδια Αρχαιολογική Επιτροπή,η οποία και θα αποφανθεί για την προέλευση και την αξία τους.
Εντυπωσιάζει,ωστόσο,το γεγονός ότι ένας πρώην αρχηγός Πυροσβεστικής και γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας,αποφεύγει να παρουσιαστεί στη δικαιοσύνη ως κοινός εγκληματίας, παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως πληροφορημένος για την επικείμενη έρευνα από την Αστυνομία στην ιδιοκτησία του.Οι τοπικές αστυνομικές Αρχές είναι αλήθεια ότι προσπάθησαν να κρατήσουν «χαμηλά» το θέμα και να μην το δημοσιοποιήσουν. Παρόλα αυτά,και όπως πάντοτε συμβαίνει,η πληροφορία διέρρευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: