live scores


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Έκθεση «Πλανήτης Γη: Κλιματική Αλλαγή και Ανθρώπινη παρέμβαση»


Ποιο είναι το μέλλον της Γης;

Ποιες είναι οι συνέπειες της κλιματικής αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη;

Πως μπορούμε να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που κατά κύριο λόγο είναι ανθρωπογενής, όπως βεβαιώνει ομόφωνα η επιστημονική κοινότητα;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα και άλλα απαντά η έκθεση «Πλανήτης Γη: Κλιματική Αλλαγή και Ανθρώπινη παρέμβαση» (“Climax, Planete, Climat”)* που φιλοξενείται από τις 19 Ιουνίου 2008 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2009 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ σε συνεργασία με τη Villette Cité des Sciences et de l’ Industrie του Παρισιού.


Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 9.00-14.30 (και τα σαββατοκύριακα). Υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τα Σαββατοκύριακα (10.00-14.00) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (τηλ. 210-8019784).

Το εισιτήριο για την επίσκεψη στην έκθεση Climax συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου (Ενήλικές: 5 €, Παιδιά: 3 €. Είσοδος δωρεάν για τους εκπαιδευτικούς).

Η έκθεση Climax είναι διαδραστική, με ηλεκτρονικά πολυμέσα διδακτικού χαρακτήρα. Απευθύνεται σε κοινό άνω των 12 ετών. Περιλαμβάνει 3 ενότητες:


Προβολή ταινίας: στα ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους (23 λεπτά).

Forum / συνεντεύξεις: 10 ειδικοί διαφόρων εθνοτήτων απαντούν σε 12 θέματα. Οι συνεντεύξεις προβάλλονται σε οθόνες υπολογιστών. Στην ίδια ενότητα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σ’ ένα ερωτηματολόγιο/ “quiz” και να συγκρίνει τις απόψεις του μ’ εκείνες των ειδικών.

Προσομοιωτής / “climatizer”: ένα διαδραστικό παρατηρητήριο προβάλλει τη Γη σε ψηφιακή εικόνα στις οθόνες των υπολογιστών. Ο επισκέπτης επιλέγει λύσεις και αυτόματα γίνεται αυτόπτης μάρτυρας – μέσω γραφημάτων- των επιλογών του.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διακεκριμένοι ομιλητές αναπτύσσουν τα σχετικά θέματα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εβδιαφέρον. Μακάρι να βοηθήσει η προσομοίωση τα παιδιά τουλάχιστον να μην "προσομοιώσουν" τις συνήθειες των μεγάλων που έφεραν τον πλανήτη στο τέλμα

OI.METHISTANES είπε...

@ektoras PREPEI NA GINEI SINIDISI SE OLOYS MAS ..KAI NA DOSOYME TIN KATALILI PEDIA STA PAIDIA MAS ..AN THELOYME..NA EPIVIOSOYME SE AYTO TO PLANITI.

xaroylita είπε...

Kαλημέραααααα. Μπορεί να έχω σηκωθεί από το κρεβάτι από τις 9.00το πρωί αλλά τώρα ξύπνησα.. Το ταξίδι μάλλον θα φταίει..

Έχω προσκλησούλα για σένα. Bloggoπαίχνιδο... Ανάρτησε τις ταπετσαρίες που χρησιμοποιείς περισσότερο στο desktop. Στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου. Κι αν δεν αλλάζεις συχνά εικόνες όπως κι εγώ, δεν πειράζει.. Αγαπημένες φωτογραφίες. Το ίδιο είναι..

Φιλάκια αγόρι και καλή συνέχεια.