live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Αναδα-σώνουμε… τον Υμηττό μας


Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει την Κυριακή στις 30 Νοεμβρίου εθελοντική αναδάσωση στις εκτάσεις του Υμηττού, που κάηκαν από τις φωτιές του 2007.
Το ραντεβού δόθηκε για τις 10:00 πμ στο στρατόπεδο Σακέτα. Η πρόσβαση είναι εύκολη, καθώς από το σημείο συνάντησης περνάει η Δημοτική Συγκοινωνία Βύρωνα και το λεωφορείο 204.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού, μίλησε στη zougla.gr για αυτή την πρωτοβουλία. Σε μία καμένη έκταση 154 στρεμμάτων θα φυτευτούν 1.500 δέντρα, τα οποία, όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, «είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, είναι το στοίχημα του καθενός απέναντι στη διάσωση του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου, που είναι ο Υμηττός μας».
Ο Δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε επίσης ότι στόχος είναι η προστασία του Υμηττού από οποιαδήποτε συμφέροντα και τόνισε: «Oύτε ένα τούβλο πλέον δε θα κτιστεί στον Υμηττό και ό,τι καίγεται θα το αντικαθιστούμε πάλι με καινούρια δέντρα». Επιπλέον, κάλεσε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να ανταποκριθούν στην πρόσκληση για την αναδάσωση του Υμηττού.
Στον Υμηττό μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί ήδη 4 αναδασώσεις και σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά ολοκληρώνονται οι μελέτες για μία σειρά αναδασώσεων και δεντροφυτεύσεων, στις οποίες θα συμμετάσχουν 13 δήμοι γύρω από τον Υμηττό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: