live scores


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Κάνει κόµµα στην Αθήνα ο Τσενάι


Ο ρόλος του Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν σηµαιοφόρος στην παρέλαση. Το ισχυρό λόµπι τον ετοιµάζει στην Βοστόνη.
Κάνει κόµµα στην Αθήνα ο Τσενάι
Έτοιµη η διακήρυξη του Δηµοκρατικού Κόµµατος των Αλßανοφώνων Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόµµα Αλßανοφώνων, ετοιµάζει ο Οδυσσέας Τσενάι.. Ο Αλßανός που πριν από µερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σηµαιοφόρος στην µαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήµες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρηµα της δηµιουργίας του "Δηµοκρατικού Κόµµατος των Αλßανοφώνων" στην Ελλάδα.
Η πολιτική
Μηδενός εξαιρουµένου, όλα τα πολιτικά κόµµατα της Αλßανίας συµφωνούν απόλυτα µε τη δηµιουργία κόµµατος Αλßανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όµως, διότι αυτό το κόµµα θα χρησιµοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόµη περισσότερο ο ρόλος της Αλßανίας στα Βαλκάνια. Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλßανικά κόµµατα συµφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέµατα αλλά και για τα θέµατα της αλßανικής οικονοµίας.
Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και µε όλα τα µέσα που διαθέτουν ώστε η Αλßανία να προσδεθεί ακόµα πιο σφιχτά στο άρµα των ΗΠΑ, προκειµένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη µία, και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συµφέροντα από την άλλη. Όσο για την αλßανική οικονοµία , όλα τα αλßανικά κόµµατα έχουν συµφωνήσει ότι ο κύριος µοχλός της οικονοµικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εµßάσµατα των Αλßανών µεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλßανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες.
Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλßανικά κόµµατα χρηµατοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλßανών πολιτών µε τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη µετανάστευση. Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλßανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόµµατα έχουν διαψεύσει επανειληµµένα τις ελπίδες των Αλßανών για τα θέµατα που τους απασχολούν στη χώρα µας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον... "Μέχρι στιγµής οι δεσµεύσεις των κυßερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το µαρτύριο των µεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται" αναφέρουν µεταξύ άλλων. Όλα αυτά όµως δεν µπορούν να γίνουν χωρίς χρήµα. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισµό του αλßανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσµο - ειδικότερα όµως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, µε την επίσηµη γενική πολιτική του κράτους της Αλßανίας, έχει αναλάßει η Αλßανο-Αµερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί µε τρία καταστήµατα στην Ελλάδα. Να σηµειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλßανοαµερικανικό λόµπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, µε πράξη της κυßέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της... δηµοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηµατοδότης των µεγαλύτερων εκδόσεων (εφηµερίδες, περιοδικά, ßιßλία κλπ.) στην αλßανική γλώσσα για τα Βαλκάνια. Και τα στελέχη της Αλßανο-Αµερικανικής Τράπεζας αλλά και τα µέλη του συµßουλίου του αλßανο-αµερικανικού λόµπι µπαινοßγαίνουν στον Λευκό Οίκο σαν να πρόκειται για το σαλόνι τους. Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλßανο-αµερικανικού λόµπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόµπι των Αλßανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ µεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότι συγχρηµατοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήµες. Ανεπιßεßαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασµα" - για τα µάτια του κόσµου - από το τµήµα Φυσικής του Boston College.Υποστηρικτές στην Ελλάδα
Τη δηµιουργία κόµµατος Ανßανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονοµικοί κύκλοι. Δηµοσιογραφικά συγκροτήµατα, εκδοτικοί οίκοι, µεγαλοµέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δηµόσιων έργων, εµπορικά επιµελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, µη-κυßερνητικές οργανώσεις κ.α. Το "Δηµοκρατικό Κόµµα των Αλßανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοßουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλßανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί µέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλßανούς επιχειρηµατίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα µας.
Ο πατέρας Τσενάι
Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλßανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του µεγαλύτερου οικονοµικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλßανία, εκείνου µε τις Πυραµίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίµιος λαθροµετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύµφωνα µε τον αλßανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρηµάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών..... Αξίζει να σηµειωθεί ότι η οικογένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάµηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγµό πολλοί Τσάµηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερµανούς.
Ταχίρ Μήτσι
Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δηµιουργία του Κόµµατος των Αλßανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσµου Αλßανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιµος ιδιαίτερα µέσα από τις εκποµπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εµπρηστικές του δηλώσεις σε ßάρος των Ελλήνων. Πολύ πρόσφατα, µάλιστα, στις 13 Σεπτεµßρίου 2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το µαρτύριο των µεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλßανοί στην Ελλάδα είναι σκλάßοι". Ο άνθρωπος, ßέßαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πολιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασµό των αλßανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εµφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγµή, όντας και προικισµένος µε όλα τα µυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα µεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

Πηγή: Presstime Παρασκευή 26 Οκτωßρίου 2007 αρ φυλ 75 σελ 8
μήνυμα

6 σχόλια:

mygreekblogspot είπε...

Αυτο ειναι το ευχαριστω των μεταναστων
αλα καλα να παθουμε τωρα θα βγουνε και στην βουλη οι αλβανοι να μας κυβερνησουν γιατι εμεις δεν εχουμε πολιτισμο και πρεπει να κανουμε εισαγωγη απο τους ανιστοριτους και διχως ταυτοτητα νεοκοπων "δημοκρατικων"...

OI.METHISTANES είπε...

300 gidia file moy

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

θα τους ταϊσουμε "καρρυ"...

ΞΕΝΗ είπε...

To keimeno pu diavasa mu thimizei to gnosto rito: "Fovatai o giannis to therio kai to therio ton gianni". Oi alvanoi, stin pliopsifia tus einai ftoxoi, timoi kai amorfotoi anthropoi. An einai kapoios na sas kanei kako, aftoi den einai oi Alvanoi, einai kapoioi pou eseis psifisate na sas koivernisun...Kathe mera stin TV tus akute kai kathe 4 xronia tus xirokrotate...

OI.METHISTANES είπε...

@ΞΕΝΗ PES TA PALI ..OLOI TA XEROYME OLOI AYTA LEME KAI PAME KAI TOYS PSIFIZOYME TI NA PEIS KATARA EHEI AYTOS O TOPOS???

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

@ξενη
καλο το ανεκδοτο το αλλο με τον Τοτο το ξερεις...
ξερεις τι προτεινω;
να κανουμε προσαρτηση της Β.Ηπειρου
καλυτερα ετσι!
τι μας λετε;
να κανετε και κομμα;

δεν μας φτανουν οι ντοπιοι χαζοι να βαλουμε και φιδια εξωτερικου στη βουλη! Ε οχι...
και δεν ειναι ρατσιστικο...


αντε να ειστε καλα και να εχετε και καλη χρονια...