live scores


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Οι αταίριαστοι του 2008

Ο ελληνικός λαός φημίζεται για το έντονο ταμπεραμέντο του. Από αυτό δεν εξαιρούνται φυσικά πολιτικοί, επιχειρηματίες, τηλεαστέρες και πάσης φύσεως «επώνυμοι». Η χρονιά που πέρασε, παρά τις ευχές που δόθηκαν στην αρχή για «ευτυχές, ειρηνικό κ.λπ. 2008» δεν αποτέλεσε εξαίρεση και σημαδεύτηκε από κάποιες αντιπαραθέσεις. Άλλες ήταν αστείες, κάποιες πικάντικες, μερικές δεν είχαν προηγούμενο και κάποιες σε μια δεύτερη ανάγνωση μπορεί και να ήταν ανησυχητικές. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν το Τοπ-10 των καβγάδων του 2008

Τατούλης εναντίον Ρουσόπουλου


Το Βατοπέδι κόστισε ακριβά στην κυβέρνηση. Συνεχής η πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών της. Αλλά και στον Πέτρο Τατούλη στοίχισε τη θέση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αφού επιδόθηκε σε συνεχή κριτική στo κόμμα του. Μία από τις χαρακτηριστικότερες «μάχες» του σε αυτόν τον ανταρτοπόλεμο ήταν με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Ο Αρκάς βουλευτής και blogger ζήτησε την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Επικρατείας, λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητας της συζύγου του Μάρας Ζαχαρέα, βασιζόμενος μάλλον στη λογική της γνωστής θεωρίας ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλώς να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε το κλασικό «ουδέν σχόλιον». Όμως, αφού παραιτήθηκε ή εξαναγκάστηκε σε παραίτηση- ό,τι προτιμάτε- και ελεύθερος από τις κυβερνητικές του υποχρεώσεις έδωσε συνεντεύξεις και πληρωμένες- κατά την προσωπική του πάντα άποψη- απαντήσεις. Υποστήριξε ότι ήταν τουλάχιστον φαλλοκρατική η επίθεση εναντίον της συζύγου του και ότι αυτός δεν είχε κανέναν ρόλο ως υπουργός στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης.

Αλαβάνος εναντίον Παπαρήγα

«O ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και «το ΚΚΕ ταυτίζεται με τους ακραίους κύκλους της Ν.Δ.» ή πιο απλά «είναι δεκανίκι της Δεξιάς», απάντησε ο Αλέκος Αλαβάνος. Και ενώ η Αθήνα καιγόταν στις πρόσφατες ταραχές που έκαναν τον γύρο του κόσμου, η Αριστερά αποφάσισε να αρχίσει «εμφύλιο». Και στο γνωστό από την ιστορία μεταξύ τους κλίμα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πώς το κόμμα του δεν θα κάνει δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Και εκεί που συμφωνούσαν ότι για όλα φταίει ο δικομματισμός, αποφάσισαν να καβγαδίσουν μεταξύ τους. Για την πίτα των ψηφοφόρων της λεγόμενης Κεντροαριστεράς; Με το όπλο παρά πόδας λοιπόν σύντροφοι.

Βγενόπουλος εναντίον Τσίπρα

Απρίλιος 2008 και ενώ η συζήτηση για την εξαγορά του ΟΤΕ από τους Γερμανούς έχει ανάψει για τα καλά, ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνει μια κίνηση που σίγουρα παρόμοιά της δεν είχε δει ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Μηνύει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συκοφαντική δυσφήμηση ζητώντας ένα εκατ. ευρώ. Για την τιμή και την υπόληψη των 52.000 εργαζομένων της ΜΙG βέβαια. Ο Αλέξης όμως δεν πτοείται- ίσως να μην πήρε και πολύ στα σοβαρά τον επιχειρηματία - και απάντα με εξίσου πρωτοφανή τρόπο: του αφιερώνει τους στίχους ενός δημοφιλούς τραγουδιού, σίγουρα γνωστού στους νεαρούς ψηφοφόρους του κόμματός του και φαν του Αγγελάκα: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ». Βέβαια, για να σοβαρευτούμε, προσέθεσε ότι πρόκειται για «επίθεση που δεν έχει στόχο ούτε τον ίδιο, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο».
Και όπως αποδείχθηκε μερικές μέρες μετά, δεν είχε και άδικο, αφού ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν να μην κάνει την αρχή...

Βγενόπουλος εναντίον Παπανδρέου


Απείλησε ότι θα καταθέσει και δεύτερη αγωγή ο ισχυρός άνδρας της ΜΙG, όμως οι πολιτικοί δήλωσαν ότι δεν θα τολμήσει να προσφύγει δικαστικά εναντίον πολιτικών αρχηγών με βουλευτική ασυλία. Η απάντηση του επιχειρηματία; Αγωγή κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Βέβαια, σύμφωνα με κύκλους του κ. Βγενόπουλου, τον καβγά είχε αρχίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλώντας τον «σερίφη», με αφορμή τον ρόλο της ΜΙG στην εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutsche Τelekom και υιοθετώντας- όπως αναφέρει στο υστερόγραφο ανακοίνωσής της η εταιρεία- ατεκμηρίωτες εκφράσεις όπως: «αδιαφανής συναλλαγή», «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο», «υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή». Βέβαια, επειδή υπήρχε βουλευτική ασυλία και το κόμμα έπαιρνε κάτι παραπάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ανέβασε την «ταρίφα» και ζήτησε αποζημίωση δύο εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειας της εταιρείας του. Ωστόσο, για την ιστορία, μερικούς μήνες μετά ενάγων και εναγόμενος συναντήθηκαν. Αιτία; Η οικονομική κρίση και η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου για έναν γύρο επαφών με τους τραπεζίτες της χώρας. Για την αγωγή όμως δεν είπαν κουβέντα και φυσικά δεν αποσύρθηκε.

Αλογοσκούφης εναντίον Καρχιμάκη


Oι αγωγές φαίνεται πως ήταν μόδα στην πολιτική σκηνή το 2008. Και μιας και όποια πέτρα κι αν σηκώσει κανείς θα βρει από κάτω τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, δεν απέφυγε και αυτός τη δική του. Ανάμεσα στα διάφορα που αντιμετώπισε πέρυσι, ήταν η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Βέβαια, ο «τσάρος» της Οικονομίας στράφηκε- είπε- με την κίνησή του αυτή εναντίον της νοοτροπίας που καλλιεργεί η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης δεν φοβήθηκε της... φυλακής τα σίδερα και του πέταξε το γάντι απαντώντας πως ποινικοποιείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Συμπλήρωσε δε ότι ο ίδιος δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον Γιώργο Αλογοσκούφη, αν και τον χαρακτήρισε «ακατάλληλο και επικίνδυνο». Τώρα, γιατί ο υπουργός το πήρε προσωπικά και του έκανε αγωγή, ποιος ξέρει;

Κούγιας εναντίον Λαζόπουλου


Το τακούνι του γνωστού μοντέλου δεν αφήνει- όπως ήταν αναμενόμενο- ασυγκίνητο τον Λάκη Λαζόπουλο. Ήταν ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα σάτιρας στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι» τη χρονιά που μας πέρασε. Η απάντηση του Αλέξη Κούγια; «Πιστεύω ότι το κάνει για να ανεβαίνει η τηλεθέαση. Όποιος έχει θέση προκαλεί. Ούτως ή άλλως έχω μία δουλειά προβολής, με δίκες που απασχολούν το πανελλήνιο ενδιαφέρον». Και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, σχολίασε ότι η σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου εις βάρος του είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης του τελευταίου. Δήλωσε επίσης ότι «ο Λαζόπουλος φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν τηρεί τον ανδρικό του ρόλο», αφού στο παρελθόν είχε υποσχεθεί να μην ξανασχοληθεί μαζί του.
Ο Λάκης Λαζόπουλος πάντως έκανε ότι δεν άκουσε τον υπαινιγμό, ούτε αντιστάθηκε στον πειρασμό και συνέχισε τη σάτιρα.

Κούγιας εναντίον Βατίδου


Ένας ακόμη μπαλαντέρ ή πασπαρτού καβγάδων, αν προτιμάτε, τη χρονιά που πέρασε ήταν και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Έχουμε δει όλοι τη γνωστή ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ». Ε, φέτος παρακολουθήσαμε την ελληνική βερσιόν. Λογομαχίες, ξύλο, συνεντεύξεις, εξώδικα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες- γιατί μάλλον δεν είχαν ακούσει τη γνωστή ρήση «τα εν οίκω μη εν δήμω»- και οι απαραίτητες μηνύσεις ακολούθησαν τον χωρισμό του ζευγαριού και προηγήθηκαν της δίκης για την επιμέλεια των παιδιών τους. Και φυσικά όλα on camera. Το αποκορύφωμα όμως ήταν το τακούνι της κ. Βατίδου, το οποίο ας πούμε ότι... εξοστρακίστηκε στο κεφάλι τού πρώην συζύγου της. Πάντως, πυροβολισμοί ευτυχώς δεν έπεσαν, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τον ποινικολόγο.

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εναντίον Θέμου Αναστασιάδη


Εκείνη η διαφήμιση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Θέμο Αναστασιάδη μέσα στην μπανιέρα με τα ροδοπέταλα είχε κάνει πάταγο. Την αντέγραψαν κι άλλοι πρόσφατα. Το «Πρώτο Θέμα» ήταν από τις εκδοτικές εκπλήξεις των τελευταίων ετών και οι δύο δαιμόνιοι δημοσιογράφοι και τηλεαστέρες διατυμπάνιζαν δεξιά και αριστερά τη φιλία τους. Κι ύστερα; Ήρθε το ροζ DVD. Και ο ένας έγινε «εθνικός ρουφιάνος», ο άλλος «κλέφτης, κομιστής και δολοφόνος του Χρήστου Ζαχόπουλου, αφού όποιος έδωσε το DVD τον έσπρωξε και από το μπαλ κόνι». Βέβαια υπήρχε και το απαραίτητο μελό, διότι κατά βάθος αγαπιόντουσαν: ο μεν ήλπιζε πως ο συνεργάτης και φίλος του δεν θα ήταν πίσω από όλα αυτά και ο δε δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο φίλος του φέρθηκε έτσι. Και επειδή όπου υπάρχει σεξ, σκάνδαλα και βιντεοταινίες κολλάει και λίγο αίμα, ο Θέμος μας είπε πως θα δώσει το δικό του για την εφημερίδα και έτσι θα τελειώσει η ιστορία. Ευτυχώς ή δυστυχώς, απλώς ήρθαν άλλα σκάνδαλα, ξεχάστηκε η κόντρα και οι μετοχές των συνεταίρων εξαγοράστηκαν. Ήταν το τέλος μιας υπέροχης φιλίας.

Ντέμης Νικολαΐδης εναντίον Οriginal 21



Ήταν μια σχέση που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του «φλογερού ειδυλλίου». Η ΑΕΚ παρέπαιε και ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ο μεσσίας, που ερχόταν από τα σπλάγχνα της Οriginal, για να σώσει την ομάδα από τα χρέη. Ο νέος πρόεδρος όμως ήθελε να αλλάξει και τα κακώς κείμενα των ελληνικών γηπέδων.
Έκανε την αρχή δίνοντας στην Αστυνομία βίντεο με επεισόδια, καθώς και τα ονόματα των ταραξιών. Η σχέση είχε μπει σε κρίση και οι εντάσεις ήταν σύνηθες φαινόμενο. Από μεσσίας είχε γίνει για την Οriginal «αποτυχημένος», επειδή δεν είχε καταφέρει να πάρει πρωτάθλημα. Και η φετινή άσχημη επίδοση της ομάδας μέσα στα γήπεδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ έχανε με 0-1 μέχρι το 80ό λεπτό. Η εξέδρα έβριζε. Γύρισε όμως το παιχνίδι, κερδίζοντας με 2-1. Οι οπαδοί της Οriginal ωστόσο εξακολούθησαν τα υβριστικά συνθήματα. Το αποτέλεσμα; Ο Ντέμης δηλώνει ότι δεν θα μείνει ούτε λεπτό σε μια ομάδα της οποίας οι οπαδοί βρίζουν τους παίκτες ενώ έχουν νικήσει- και το «διαζύγιο» είναι πια γεγονός.

Πασχάλης εναντίον Ουρανίας Τουτουνζή


Η αλήθεια είναι ότι εδώ πρόκειται για σίριαλ καβγάδων και όχι απλά για έναν. Ο γνωστός τραγουδιστής και η σύζυγος του Αλίκη περιφέρονταν από κανάλι σε κανάλι διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους ότι το παιδί δεν είναι του Πασχάλη. Αφού φυσικά είχαν καταθέσει τις ανάλογες αγωγές και μηνύσεις εναντίον της μητέρας του Ουρανίας Τουτουνζή. Να υπενθυμίσουμε- για όσους έχουν ασθενή μνήμη ή απλώς δεν άντεξαν να παρακολουθήσουν την ιστορία- ότι είχαν προηγηθεί και καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού. Πάλι με τα απαραίτητα φλας της δημοσιότητας. Αλλά τα βρήκαν. Γι΄ αυτό γίνεται τώρα αναφορά στον κοινό τους «αγώνα» κατά της κ. Τουτουνζή. Βγήκε όμως εξέταση DΝΑ που επιβεβαίωνε την πατρότητα. Η Αλίκη Αρβανιτίδη, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες γνωστές ανά την υφήλιο απατημένες συζύγους- πρόχειρα σημειώνω τη Χίλαρι Κλίντον- στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της. Τόσο ώστε να καταλήξει βασιλικώτερη του βασιλέως και να υποστηρίξει ότι η «εξέταση έγινε κάτω από αδιαφανείς συνθήκες». Ο γενετιστής κ. Κωνσταντίνος Πάγκαλος κατέθεσε λοιπόν μια αγωγή εις βάρος της. Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...
Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Theogr ο κηπουρός είπε...

Με λίγη καθυστέρηση ήρθα για να σου ευχηθώ Καλή Χρονιά και να σε ευχαριστήσω που επισκεπτόσουν τον κήπο μου. Να είμαστε καλά και να τα λέμε και φέτος.

OI.METHISTANES είπε...

@Theogr ο κηπουρός eyhome ta kalitera file moy gia sena kai tin oikogeneia soy..kai kales anartiseis