live scores


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Δειτε τι δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης για το γηπεδο του Π.Α.Ο


Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης

-Για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, μετά την απόφαση του ΣτΕ για αναστολή των έργων που αφορούν το εμπορικό κέντρο:

«Παρακολουθώ τι γράφεται και τι λέγεται. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνει μονότονα ότι θέλει το γήπεδο, αλλά δεν θέλει το εμπορικό κέντρο. Ας τον ρωτήσει κάποιος, αφού θέλει αυτό το πράγμα και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να γίνει, γιατί όταν ο δήμος αγόρασε από την Εθνική Τράπεζα τα 74 στρέμματα έναντι 20 εκατ. ευρώ, πάνω στα οποία θα «καθίσει» το γήπεδο, ψήφισε όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο; Όταν αγοράσαμε 35 στρέμματα από ιδιώτες, στα οποία θα ήταν οι λοιπές εγκαταστάσεις και πληρώσαμε 30 εκατ. ευρώ, όχι μόνο ψήφισε αρνητικά, αλλά οι ίδιοι «131» έχουν προσφύγει για την αγορά της έκτασης των 74 στρεμμάτων από την Εθνική. Οι ίδιοι έχουν κάνει και προσφυγή για τη σύμβαση που υπέγραψε η ΠΑΕ με το γήπεδο. Από όλα τα παραπάνω, εμένα μου φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει τίποτε. Το παραμύθι «δεν θέλω το εμπορικό κέντρο, αλλά θέλω το γήπεδο», πρέπει να σταματήσει. Υπάρχει ένας νόμος και το σκεπτικό της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ δεν λέει πουθενά ότι δεν ακολουθήθηκε κατά γράμμα ο νόμος. Η μοναδική ένσταση είναι στο εξής σημείο: ο νόμος λέει ότι μπορείς δυνητικά να μεταφέρεις πράσινο από μια περιοχή σε μια άλλη, όπως συμβαίνει με τη Διπλή Ανάπλαση, αλλά σε γειτνιάζουσα περιοχή. Δηλαδή τα όρια τουδΔήμου δεν είναι γειτνιάζουσα περιοχή; Τα λέω αυτά γιατί δεν τα λέει προς τα έξω ο κ. Τσίπρας, ενώ τα ξέρει».

Για το εμπορικό κέντρο του Βωβού:

«Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό, είναι ότι η απόφαση να γίνει εμπορικό κέντρο υπήρχε με απόφαση του Οργανισμού της Αθήνας προ νόμου της διπλής ανάπλασης, βασιζόμενη σε νόμο του 1997 του Κώστα Λαλιώτη. Ο νόμος αυτός έλεγε ότι αν υπάρχει μια περιοχή στην οποία δεν υπάρχει ακίνητο ή ένα ακίνητο, όπως στην προκειμένη περίπτωση οι εγκαταστάσεις της ΕΤΜΑ, και ένας δήμος αδυνατεί να πληρώσει το αντίτιμο, τότε δίνει το δικαίωμα ο νόμος να του δώσεις διπλάσιο συντελεστή και να πάρεις επιπλέον στρέμματα εισφοράς σε γη. Έτσι πήραμε «τσάμπα» την έκταση με την προϋπόθεση ότι θα διπλασιαζόταν ο συντελεστής και θα έχτιζε εκείνος ό,τι ήθελε, 56 στρέμματα. Ήταν προ νόμου η ιστορία, αλλά ούτε αυτό το λένε προς τα έξω. Έτσι, το 0,9 έγινε 1,8. Αυτά τα 56 στρέμματα είναι κατά κύριο λόγο αυτά που θα περιβάλλουν το γήπεδο και θα είναι πράσινο. Ο χώρος αυτός ήταν μια παράνομη χωματερή της Αθήνας, σε απόσταση 500 μέτρα από την Ομόνοια, να μην λέει κανείς ότι το κάνει για το περιβάλλον».
- Για το αν υπάρχει δυνατότητα να κατασκευαστεί το γήπεδο χωρίς το εμπορικό κέντρο:

«Αν ακυρωθεί το πρότζεκτ, θα μείνει ο δήμος με μια τεράστια περιουσία σε γη. Αυτό το γήπεδο δεν θα ανήκει ες αεί στον Παναθηναϊκό. Μετά από 40 χρόνια θα ανήκει στον Δήμο, αλλά θα αλλάξουν οι όροι της ενοικίασης. Με τον νόμο που υπάρχει, το γήπεδο δεν μπορεί να γίνει χωρίς το εμπορικό κέντρο. Ο κ. Βωβός ήδη μας έχει στείλει εξώδικο. Αν αναιρεθεί η άδειά του, θα ζητήσει να πάρει πίσω τα 56 στρέμματα. Και ακόμη να πει ότι τα πουλάει, χρειάζονται κάποιες δεκάδες εκατομμύρια να τα αγοράσει κάποιος. Ο νόμος είναι ενιαίος γιατί έτσι μεταφέρονται και οι συντελεστές. Ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός αγοράσει την έκταση, για να γίνει το γήπεδο, θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Μέσα σε όλα, δεν είδα παρόμοια ευαισθησία από αυτή την ομάδα των «131» μαζί με τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για άλλα εμπορικά κέντρα που έγιναν, χωρίς να φυτευτεί ούτε ένα δένδρο. Εγώ περιμένω την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Τότε θα θέσω ερωτήματα δημόσια και κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν. «A la carte» απονομή δεν υπάρχει. Είμαι άνθρωπος των καθαρών λύσεων. Αν όλα προχωρούσαν κανονικά, το γήπεδο θα ήταν έτοιμο το καλοκαίρι του 2010, με αυτή την καθυστέρηση, εκτιμώ ότι θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2011. Η εκδίκαση στην Ολομέλεια είναι στις 6 Μαρτίου, αλλά δεν ξέρω πότε θα καθαρογραφεί. Αν λάβω υπόψη μου ότι ο μέσος όρος μιας απόφασης που εκδικάζεται μέχρι που κοινοποιείται είναι ένας χρόνος, φτάνω σε αυτό το συμπέρασμα δια της «εις άτοπον απαγωγής».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ολοκλήρωσε μιλώντας για τις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν με το έργο: «Ο δήμος για να βγάλει άδεια για το γήπεδο πρέπει να έχει εγγύηση ότι δεν θα πληρώσει «σπασμένα» στον κ. Βωβό. Δεν συνιστά δημόσιο συμφέρον αυτό το έργο στην πλήρη του ανάπτυξη; Μιλάμε για τα έργα υποδομής της πρώτης φάσης (δρόμοι, πάρκινγκ), της δεύτερης φάσης (Λ. Αλεξάνδρας), για μια επένδυση ιδιώτη, ΠΑΕ και Κράτους ύψους ενός εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 2.500 θέσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου και μερικές εκατοντάδες θέσεις μετά στη λειτουργία του. Μιλάμε με συγκεκριμένα νούμερα, τα οποία κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Το οικολογικό συμφέρον έπρεπε να το είχανε δείξει τόσα χρόνια που ήταν χωματερή ο Ελαιώνας. Περισσότερο ενδιαφέρονται για τον Ελαιώνα οι 3.000 κάτοικοι του Βοτανικού και όχι οι «131», από τους οποίους οι τέσσερις είναι στην περιοχή και οι υπόλοιποι από Βόρεια προάστια και Κολωνάκι».

1 σχόλιο:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΠΩ-ΠΩ-ΠΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΛΟΥΣ Η ΔΕΞΙΑ.....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !