live scores


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Το μαγικό χάπι της σύγχρονης ιατρικής;

Ένα φθηνό "πέντε-σε-ένα" χάπι μπορεί να προστατεύσει από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό τα άτομα άνω των 55 ετών, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακμάστερ στο Οντάριο του Καναδά, που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
Η πρώτη μεγάλη κλινική δοκιμή του φαρμάκου σε 2.053 υγιή άτομα στην Ινδία έδειξε ότι έχει αποτελέσματα κι ελάχιστες παρενέργειες. Η λήψη του μπορεί να μειώσει την πιθανότητα καρδιαγγειακού επεισοδίου ή εγκεφαλικού κατά το ήμισυ στους μεσήλικες.
Το πολυ-χάπι περιέχει πέντε συστατικά:
ασπιρίνη, που εμποδίζει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα,
στατίνη, που μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης,
και τρία διαφορετικά φάρμακα, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Περιέχει, επίσης, φυλλικό οξύ, που μειώνει τη συγκέντρωση της ομοκυστεΐνης στο αίμα, η οποία αποτελεί αιτία καρδιαγγειακών επεισοδίων.
Ορισμένοι γιατροί τάσσονται υπέρ της χρήσης του φαρμάκου σε καθημερινή βάση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκδηλώνεται ήδη μεγάλο ενδιαφέρον.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60 ή 70 εκατομμύρια Αμερικανοί θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις για μια θεραπεία με αυτό το χάπι, σύμφωνα με τον Δρ.Τζέιμς Στάιν του Πανεπιστημίου του Γουινσκόνσιν.
Θα πάρει, όμως, χρόνια και πολλές έρευνες μέχρις ότου το φάρμακο αυτό είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση.
Υπάρχουν, όμως, δύο άλλα προβλήματα. Το κόστος παραγωγής του είναι πολύ φθηνό, περίπου 55 λεπτά του ευρώ την ημέρα. Έτσι, ίσως, καμία μεγάλη φαρμακοβιομηχανία δεν θα ενδιαφερθεί για μεγάλης κλίμακας παραγωγή του.
Και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος οι άνθρωποι να παραβλέπουν τον σωστό τρόπο ζωής, τη δίαιτα και την άσκηση, και να προτιμούν την εύκολη λύση, το πολυ-χάπι.
Το "πολυ-χάπι" είναι φθηνό, ασφαλές και θα μπορούσε να σώσει τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: