live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Μαδαγασκάρη: Ανακαλύφθηκαν 200 νέα είδη βατράχων

Διακόσια νέα είδη βατράχων ανακάλυψαν επιστήμονες στην περιοχή της Μαδαγασκάρης.Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως εάν τα συγκεκριμένα ευρήματα επεκταθούν σε παγκόσμια κλίμακα τότε θα διπλασιαστεί ο αριθμός των ειδών στην κατηγορία των αμφίβιων.Η επιστημονική ομάδα υποστηρίζει πως ο φυσικός πλούτος του νησιού έχει υποτιμηθεί και πως η ξεχωριστή του άγρια πανίδα είναι υπό απειλή.Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail,η Μαδαγασκάρη είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, διάσημο για τα σπάνια είδη ζώων, όπως για τους δηλητηριώδης βατράχους. Επιπλέον,το 80% των θηλαστικών της Μαδαγασκάρης δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σημείο του πλανήτη.
Στην έρευνα συμμετείχε και το ισπανικό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και υποστήριξαν πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθούν και άλλα είδη βατράχων.
«Τα τελευταία 15 χρόνια ανακαλύψαμε και ερευνήσαμε περισσότερα από 100 είδη βατράχων στην περιοχή της Μαδαγασκάρης,γεγονός που μας έκανε να πιστεύουμε πως είχαμε ανακαλύψει σχεδόν όλα τα γένη.Όμως,όπως δείχνουν νέες μελέτες, αναμένουμε την εύρεση καινούργιων ειδών»,εξήγησε ο επιμελητής στην ερπετολογία,Dr Frank Glaw.
Παράλληλα,ο Dr Miguel Vences καθηγητής του Πανεπιστημίου στο Braunschweig,ανέφερε πως:«Οι άνθρωποι πιστεύουν πως έχουμε βρει όλα τα είδη χλωρίδας και πανίδας του πλανήτη,πρέπει να γνωρίζουν,όμως,πως βρισκόμαστε στην αρχή του αιώνα των ανακαλύψεων και πολλά πράγματα παραμένουν άγνωστα σε εμάς».
Τέλος,τα δάση της Μαδαγασκάρης είναι από το μεγαλύτερα του πλανήτη.Δυστυχώς,το 80% των δέντρων έχει καταστραφεί από την ανεξέλεγκτη υλοτομία,γεγονός που οφείλεται στην πολιτική αστάθεια των τελευταίων χρόνων στη χώρα,σύμφωνα με τα λεγόμενα του ερευνητή από το ισπανικό μουσείο φυσικών επιστημών,David Vieites.

Δεν υπάρχουν σχόλια: