live scores


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Αβραμόπουλος: Αναπόφευκτο το ενδεχόμενο μετάδοσης της νέας γρίπης

Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο της μετάδοσης του ιού της νέας γρίπης στην κοινωνία ο υπουργός Υγείας,Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους για την εξέλιξη της πορείας της νέας γρίπης στη χώρα μας.
Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα είχαμε κρούσματα μόνο από ταξιδιώτες δεν σημαίνει ότι σύντομα δεν θα έχουμε μετάδοση από ανθρώπους που μολύνονται εδώ σε άλλους που ζουν στην ίδια κοινωνική ομάδα,εκτιμά το υπουργείο Υγείας.
Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες για τον ιό της νέας γρίπης θα μπορούν στο εξής να τηλεφωνούν στο τετραψήφιο νούμερο 1135.Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας αγγίζουν τα 70 χωρίς να έχουν καταγραφεί θάνατοι.Διεθνώς έχουν καταγραφεί 52.160 περιστατικά και 239 θάνατοι.
Όπως έγινε γνωστό, τα νοσοκομεία θα παραμείνουν σε ετοιμότητα καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού,ενώ ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον πέντε φαρμακευτικές εταιρίες προκειμένου να παραγγελθούν 8 εκατ.δόσεις του νέου εμβολίου,εφόσον παρασκευαστεί,οι οποίες θα φθάσουν στη χώρα μας σε δύο παρτίδες.Η πρώτη,περίπου 4 εκατ.εμβόλια,θα εισαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου,ενώ μέχρι τέλους Ιανουαρίου θα έρθουν και τα υπόλοιπα εμβόλια με την προϋπόθεση ότι η παραγγελία αυτή δεν θα ακυρωθεί αν ο ιός μεταλλαχθεί και το εμβόλιο πλέον αυτό δεν θα είναι αποτελεσματικό,εξήγησε ο κ.Κονταζαμάνης, πρόεδρος του ΕΟΦ.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η θεραπεία των νέων περιστατικών θα γίνεται στο εξής κατ'οίκον και μόνο τα βαριά θα νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους των νοσοκομείων.Το Κέντρο Επιδημιολογικής Παρακολούθησης εκτιμά ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ενδέχεται τα κρούσματα να ξεπεράσουν συνολικά τα 100 στη χώρα μας και ότι έπειτα από αυτό θα είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πορεία της νέας γρίπης στην Ελλάδα.
Τέλος,έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας,Δημήτρη Αβραμόπουλο,ότι το απόθεμα στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της νέας γρίπης θα αυξηθεί στο 20% σταδιακά μέχρι το φθινόπωρο.
Μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος
Κανείς ανήλικος δεν θα μπορεί στο εξής,ακόμη και με ενήλικο συνοδό,να παρευρίσκεται σε χώρους διασκέδασης,οι οποίοι προορίζονται για καπνιστές ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος,ενόψει της εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από 1/07/2009.
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.Πρόκειται για μια αλλαγή που θα φέρει τα πάνω-κάτω,είπε και δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι το υπουργείο θα δεχθεί επιθέσεις από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα,αλλά δεν θα υποκύψει σε καμία πίεση.Αναφερόμενος σήμερα στο θέμα της απαγόρευσης,ο κ.Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία εργοδοτών και εργαζομένων θα δημιουργηθούν σε εργασιακούς χώρους ειδικά καπνιστήρια μόνο στην περίπτωση που ο αριθμός των εργαζομένων υπερβαίνει τα 50άτομα.Τα καπνιστήρια αυτά δεν θα βρίσκονται κοντά στους χώρους εργασίας,αλλά ούτε σε εξωτερικούς ή επιπρόσθετους χώρους και θα πρέπει να λειτουργούν με εξελιγμένο σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού.
Όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνά τα 300 άτομα θα μπορούν να διαθέτουν χώρο που αγγίζει το 40% του συνολικού εμβαδού για τους καπνιστές.Ο χώρος καπνιστών και μη καπνιστών θα χωρίζεται με τζάμι ύψους δύο μέτρων και με διαφορετικά συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.Σε οποιοδήποτε άλλο νυχτερινό χώρο διασκέδασης κάτω των 300 τ.μ. το τζάμι αυτό θα πρέπει να είναι ίδιο με το συνολικό ύψος της αίθουσας.
Όπως διευκρινίστηκε,όλοι όσοι θα προβούν σε τέτοιου είδους εργασίες προκειμένου να είναι συμβατές οι επιχειρήσεις τους με τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος θα πρέπει να ζητήσουν άδειες από τις πολεοδομίες,ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις και να είναι νόμιμες.Ο κ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι οι καπνιστές δεν είναι υπό διωγμό,αλλά αυτό που θα πρέπει να κυνηγήσουμε είναι η συνήθειά τους.Τους ίδιους τους θέλουμε συμμάχους μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: