live scores


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Παπανδρέου: "Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα"

Πρόκριμα για τη νίκη και την αυτοδυναμία του κόμματος στις εθνικές εκλογές χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.
Κατά την εισήγησή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την αναγκαιότητα το Κίνημα να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες και τα κοινωνικά στρώματα καθώς και στους ψηφίσαντες και μη στις ευρωεκλογές,υπογράμμισε πως ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ενώσει τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και πρόσθεσε ότι ποτέ άλλοτε αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει τόσο έγκαιρα τόσες πολλές συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως οι εκλογές είναι αναγκαίες για τη χώρα,καθώς «η ΝΔ διαχειρίζεται μικροκομματικά και επικοινωνιακά την ήττα της και δεν πρέπει η δική της ήττα να συμπαρασύρει τη χώρα».Είπε ακόμα ότι η ΝΔ βρίσκεται στη δίνη των δικών της προβλημάτων,αδυνατώντας να συλλάβει το μήνυμα των εκλογών και να το «μεταφράσει» σε αλλαγή πολιτικής.
Ειδικά για το θέμα της λαθρομετανάστευσης,ο κ.Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε διαθέτει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική και τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι»,ενώ υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί σοβαρή προσπάθεια και όχι καλλιέργεια φόβου και ρηγμάτων στην ελληνική κοινωνία.
Τέλος,ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στα βήματα που είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ -δημιουργία συνοριοφυλάκων,ενίσχυση λιμενικού σώματος,σύναψη συμφωνιών επαναπροώθησης με την Τουρκία-και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «έχει αφήσει εντελώς ανοικτά τα σύνορά μας και δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια εφαρμογής των διμερών συμφωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: