live scores


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Και στην ελληνική γλώσσα η καταχώρηση ονομάτων του τομέα .eu

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποίησε σήμερα τους κανόνες για τον τομέα.eu,ώστε να καταστεί δυνατό στους χρήστες του Διαδικτύου να καταχωρούν ονόματα του τομέα.eu με την χρησιμοποίηση διαφορετικών αλφαβήτων,όπως το ελληνικό και το κυριλλικό.
Μέχρι τώρα, τα καταχωρημένα ονόματα τομέα στον τομέα ανωτάτου επιπέδου. eu μπορούσαν να περιέχουν μόνο τους χαρακτήρες «a» έως «z»,τα ψηφία «0» έως «9» και «-».Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της ΕΕ θα μπορούν να καταχωρούν πια ονόματα τομέα (domain) σε μη λατινικές γραφές,πράγμα ουσιαστικής σημασίας για γλώσσες όπως τα Ελληνικά και τα Βουλγαρικά.
Αναμένεται ότι οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν περαιτέρω την ελκυστικότητα των ονομάτων τομέα ανωτάτου επιπέδου της Ευρώπης.Προκειμένου να καταχωρίσουν ένα όνομα τομέα.eu,οι χρήστες του Παγκόσμιου Ιστού πρέπει να είναι εγκατεστημένοι σε ένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.
Εξάλλου,νέα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,δείχνουν ότι τρία έτη αφότου εγκαινιάστηκε,ο τομέας.eu εξακολουθεί να γίνεται όλο και δημοφιλέστερος.Ο αριθμός των καταχωρημένων ονομάτων τομέα.eu αυξήθηκε κατά 11 % αμφότερα τα έτη 2007 και 2008.Σε αυτό συνέτεινε το γεγονός ότι η δαπάνη καταχώρησης μειώθηκε από 10 ευρώ σε 5 ευρώ το 2007 και εκ νέου σε 4 ευρώ το 2008.Από τον Απρίλιο 2006 που άνοιξε για όλους τους κατοίκους της ΕΕ και τους οργανισμούς που είναι εγκατεστημένοι στην ΕΕ,το.eu κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση του κοινού.Το.eu πέτυχε να καταστεί σήμερα ο τέταρτος πλέον δημοφιλής κωδικός χώρας τομέα ανωτάτου επιπέδου (domain) της Ευρώπης, υπολειπόμενος μόνο από τα. de (Γερμανία),.uk (Ηνωμένο Βασίλειο) και.nl (Κάτω Χώρες).Το.eu αποτελεί τον ένατο πλέον χρησιμοποιούμενο παγκοσμίως τομέα.Ο επίσημος δικτυακός τόπος της Σουηδικής Προεδρίας της ΕΕ έχει ως όνομα τομέα τον.eu (www.se2009.eu),πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Η διαχείριση του. eu έχει ανατεθεί στην EURid,ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό.Η EURid ετοιμάζεται για την επίσημη δρομολόγηση διεθνοποιημένων ονομάτων τομέα που θα υπάγονται στο.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: