live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Αλβανία: Εντός 24ώρου τα αποτελέσματα της αμφίρροπης εκλογικής αναμέτρησης

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν - αν δεν υπάρξουν νεότερα προσκόμματα - τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των αλβανικών εκλογών της 28ης Ιουνίου,ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής.
«Οι διαφωνίες ανάμεσα στους αντιπροσώπους των διάφορων πολιτικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων,όπως επίσης και άλλα τεχνικά προβλήματα,δεν επέτρεψαν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή να ανακοινώσει τα αποτελέσματα εντός των ορίων που καθορίζει η νομοθεσία»,δήλωσε.
Ωστόσο,όπως προσέθεσε όλα θα εξαρτηθούν από τις ενστάσεις που κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει ή αυτές που αναμένεται να καταθέσουν για την εκλογική διαδικασία.
«Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών θα ανακοινωθούν,στην καλλίτερη περίπτωση εντός 10ημέρου και στη χειρότερη στα τέλη του Ιουλίου,αρχές Αυγούστου,γιατί όλα εξαρτώνται από τις προσφυγές που θα καταθέσουν στα πολιτικά κόμματα»,τόνισε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται οτι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα,έχει καταγγείλει παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία,μιλώντας για "φάρσα" και προειδοποιώντας ότι δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα.Οι Σοσιαλιστές έχουν ζητήσει ανακαταμέτρηση ψήφων στην νότια περιφέρεια του Φιέρι,αίτημα για το οποίο η επιτροπή θα αποφανθεί την Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν οριακό προβάδισμα του Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα με 46.81%,με τους Σοσιαλιστές του Ράμα να συγκεντρώνουν 45.42%.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα για την Ενσωμάτωση,το οποίο έχει λάβει λίγο παραπάνω από 5% στο μεταξύ,δέχτηκε να συμπράξει με το κόμμα του Μπερίσα για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: