live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Σύνθημα για προεκλογικό αγώνα έδωσε ο Γ. Παπανδρέου

Πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,την πρώτη μετά τις Ευρωεκλογές.Στόχος,όπως είπε,να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με νωπή εντολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση την έξοδο της χώρας από την κρίση.Ο κ.Παπανδρέου πρότεινε στην κυβέρνηση να συμφωνήσουν από σήμερα στην επανεκλογή του κ.Παπούλια,παράλληλα με την απόφαση για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Άμεση ήταν η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας,εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί και τόνισε ότι ο σημερινός Πρόεδρος έχει τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αξίωμά του.
Όπως τόνισε ο κ.Παπανδρέου,"η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα αναδείξει μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα καταρτίσει έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010 και θα χαράξει μια νέα πορεία ελπίδας και ανάταξης για τη χώρα".
Ο κ.Παπανδρέου σημείωσε ότι στις ευρωεκλογές ζητήθηκε ξεκάθαρη αλλαγή πλεύσης και αλλαγή πολιτικής και αφού χαρακτήρισε κρισιμότατους για τον τόπο τους επόμενους μήνες αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που αφορά τρεις άξονες:την ανάταξη της οικονομίας,την προστασία του εισοδήματος του πολίτη και τον ανένδοτο κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας.
Αντιδράσεις
Άμεση ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Αντώναρου."Ο κ.Παπανδρέου επιχείρησε και σήμερα για μία ακόμη φορά να εμπλέξει με ανεπίτρεπτο τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους δικούς του μικροκομματικούς σχεδιασμούς.
Είναι γνωστή η θέση του κ.Παπανδρέου ότι προτίθεται να μη στηρίξει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας εκλογές.
Είναι αυτονόητο ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών που μόνο κίνητρο έχει τη βουλιμία για εξουσία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ" σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
"Όταν η επιπολαιότητα διασταυρώνεται με τον καιροσκοπισμό, τότε το αποτέλεσμα είναι οι βαρύγδουπες και κενές περιεχομένου προτάσεις του κ.Παπανδρέου,που σήμερα για μια ακόμη φορά εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μικροπολιτικούς σχεδιασμούς.Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές,έχει ανάγκη από σοβαρότητα και υπευθυνότητα",είπε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.
"Εφόσον η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκφράζει,όπως λέει,άλλη πολιτική από της ΝΔ, ας απαντήσει το ερώτημα γιατί καταψήφισε μαζί με τη ΝΔ την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης,την κατάργηση των διοδίων και τη φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45%;Ποιο είναι το ύψος των μισθών και των συντάξεων που θα πάρουν οι εργαζόμενοι και αν θα έχουν σταθερή δουλειά και όχι 3ωρα και stage;Δεν ακούσαμε τίποτα γι αυτά και για πολλά παρόμοια από τον Γ.Παπανδρέου" σημείωσε το ΚΚΕ.
Σε προεκλογική διάταξη το ΠΑΣΟΚ
Στη δική του ομιλία ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ,Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση "όμηρο του τυχαίου",ενώ αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκανε λόγο για "μια νίκη - ανατροπή, καθώς το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διαψεύσει όσους έσπευδαν,πριν ένα χρόνο,να προεξοφλήσουν το τέλος της δημοκρατικής παράταξης".
Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δίνει προτεραιότητα και μένει προσηλωμένο στην επίτευξη του μείζονος στόχου του,ο οποίος είναι η μεγαλύτερη νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές".Ανακοίνωσε από το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινούν οι πολιτικές εξορμήσεις στελεχών,ότι προχωρά η προγραμματική προετοιμασία και πως οι τομείς οργανωτικής πολιτικής και κινητοποιήσεων,επικοινωνίας και ετεροδημοτών έχουν ήδη ενεργοποιηθεί.
Όπως,ανέφερε,"από τη Δευτέρα,17 Αυγούστου, οπότε η χώρα θα εισέλθει εκ των πραγμάτων σε τυπική προεκλογική φάση,το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει,μόλις κριθεί απαραίτητο,την επιτροπή εκλογικού αγώνα".Ο χρόνος της συγκρότησης και ανακοίνωσης της επιτροπής κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών θα αποφασισθεί με ευθύνη του προέδρου του Κινήματος και του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ,Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανέφερε ότι εντός του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου όλες οι εκλογικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του και θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες αρχές και ότι μέσα στον Ιούλιο το ΠΑΣΟΚ θα υπογράψει ενοικιαστήριο συμβόλαιο για μεγάλο κτήριο γραφείων στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: