live scores


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Θα «σπάσουμε» την ντιρεκτίβα για το ωράριο, αν χρειαστεί

Πυρετωδώς δουλεύουν οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης Α,και σύμφωνα με αρκετούς γνωστούς Βρετανούς γιατρούς, όπως ο πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών,Τζον Μπλακ,οι γιατροί ίσως χρειαστεί να δουλεύουν πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα (7 ημέρες),το οποίο είναι το νέο ωράριο που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση με την ντιρεκτίβα για τον Εβδομαδιαίο Χρόνο Εργασίας.Σύμφωνα με τον Τζον Μπλακ,εν όψει του χειμώνα και σε περίπτωση που τα κρούσματα στη Βρετανία συνεχίσουν να αυξάνονται με τον ρυθμό που αυξάνονται μέχρι σήμερα, τότε οι γιατροί θα πρέπει να δουλεύουν σαφέστατα περισσότερο,γεγονός που η νέα ντιρεκτίβα της ΕΕ δεν επιτρέπει.
Συγκεκριμένα,ο Τζον Μπλακ ανέφερε: «Μπορεί να φτάσουμε στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού.Εάν αυτό συμβεί,τότε όλοι θα δουλεύουμε όσες ώρες χρειαστεί για να κρατήσουμε ζωντανούς τους ασθενείς.Θεωρώ ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί,η κυβέρνηση δεν θα υπεκφύγει και θα παγώσουν την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας, η οποία δεν αφήνει το σύστημα να δράσει όπως πρέπει».
Σύμφωνα με τους αναλυτές,οι συζητήσεις στη Βρετανία για αύξηση των ωραρίων των γιατρών σε περιόδους κρίσης και το ενδεχόμενο η φονική νέα γρίπη Α να συνεχίσει να εξαπλώνεται με τόσο γοργό ρυθμό ίσως οδηγήσουν και άλλες χώρες να αναγκαστούν να ακολουθήσουν πολιτικές σαν αυτές πους σκέφτονται οι Βρετανοί.
Οπως φαίνεται από τα στοιχεία,η Βρετανία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από τη νέα γρίπη και εξαιτίας αυτού του αρνητικού χαρακτηριστικού της ο επικεφαλής των Ρωσικών Υγειονομικών Υπηρεσιών,Γκενάντι Ονιτσένκο,ζήτησε σήμερα την απαγόρευση των ταξιδιών Ρώσων μαθητών στη Βρετανία.
ΠΟΥ
816 θάνατοι σε 134.503 κρούσματα
Συνεχίζει το φονικό της έργο η νέα γρίπη Α,όπως φαίνεται από τη χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι νεκροί της πανδημίας έχουν φτάσει τους 816 σε σύνολο 134.503 κρουσμάτων.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΟΥ, οι περισσότεροι θάνατοι, συνολικά 707, έχουν σημειωθεί στη Βόρειο και τη Νότιο Αμερική, ενώ ακολουθεί η Ασία με 74 και η Ευρώπη με 34. Μεταξύ άλλων, χθες σημειώθηκε ο έκτος θάνατος στην Ισπανία, ενώ, όπως έγινε γνωστό, Σαουδική Αραβία και Ισραήλ θρηνούν τους πρώτους τους νεκρούς από την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: