live scores


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Σοβαρά ερωτήματα για το εμβόλιο της νέας γρίπης

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mail on Sunday,στο οποίο αναφέρεται ότι το νέο εμβόλιο κατά της γρίπης Α μπορεί να συνδέεται άμεσα με μία σοβαρή ασθένεια του νευρικού συστήματος.
Το ρεπορτάζ του εντύπου βασίζεται σε ένα απόρρητο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο εστάλη σε διευθυντές νευρολογικών κλινικών της χώρας,με το οποίο τους ενημερώνει για την πιθανή επικινδυνότητα του εμβολίου.
Το έγγραφο φέρει τη σφραγίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Δημόσιας Υγείας,η οποία ζητά από τους Βρετανούς νευρολόγους να παρακολουθούν μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων μιας εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS).
Το ερώτημα που πλανάται βέβαια τώρα,είναι γιατί η πληροφόρηση αυτή δεν έφτασε στο κοινό προτού αρχίσουν οι εμβολιασμοί εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το σύνδρομο GBS επηρεάζει τα περιφερειακά νεύρα, με αποτέλεσμα να προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή,κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία.Σημειώνεται ότι το έγγραφο,στάλθηκε σε 600 νευρολόγους στις 29 Ιουλίου. Σε αυτό αναφέρεται επίσης ότι 25άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 1976 στις ΗΠΑ εξαιτίας του συγκεκριμένου εμβολίου, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκαν 500 περιπτώσεις του συνδρόμου Guillain-Βarre.
Ως συνέπεια,το εμβόλιο αποσύρθηκε για 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του,ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις στις οικογένειες που είχαν επηρεαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: