live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Τοξικό νέφος από τις πυρκαγιές

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αέρια που παράγονται κατά την καύση είναι επικίνδυνα για όσους πάσχουν από άσθμα αλλά και για τα μικρά παιδιά κάτω των έξι ετών.Τις επόμενες ημέρες θα αντιληφθούμε στον οργανισμό μας τις συνέπειες του καπνού που εισπνεύσαμε τις προηγούμενες ημέρες από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη Βορειοανατολική Αττική.
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αέρια που παράγονται κατά την καύση είναι επικίνδυνα για όσους πάσχουν από άσθμα αλλά και για τα μικρά παιδιά κάτω των έξι ετών.
Μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα αλλά και του αζώτου είναι μερικά μόνο από τα επικίνδυνα αέρια που εκλύονται κατά την καύση.
Αυστραλοί επιστήμονες έχουν μάλιστα διαπιστώσει με μελέτες ότι μετά από μια δασική πυρκαγιά αυξάνεται το ποσοστό προσέλευσης στα νοσοκομεία εξαιτίας αλλεργικής κρίσης. Ιδιαίτερα επικίνδυνο κρίνεται το πυκνό νέφος για εκείνους που πάσχουν από άσθμα.
Παράλληλα,όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής Παναγιώτης Μπεχράκης,σε κίνδυνο έθεσαν την υγεία του και όσοι πλησίασαν τις φλόγες, ενώ όπως τόνισε,η εισπνοή του θερμικού κύματος μπορεί να γίνει μέχρι και 300 μέτρα από το μέτωπο της φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: