live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές με… Ψιψινάκη!!


Εκλογές με… Ψιψινάκη!!

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009, 13:09
Γιώργος Σκούρτης
Συμφωνώ απόλυτα με τον «κ. χέρι χέρι» με την… ψυχολογία της φασιστικής μάζας (Βίλχεμ Ράϊχ.) Αλίμονο τώρα! «Εγώ δεν συμφωνώ μ' αυτά», είπε, και εννοούσε ότι μπορεί αύριο να χρήσει υποψήφια την Τζένη Χειλουδάκη, την Παλόμα ή την Φτερού, επειδή «αυτοί οι αποκλεισμοί είναι ρατσιστικοί» και ότι με τον Ψιψινάκη θα φέρει στην... πολιτική(!) τη νεολαία και τους τηλεθεατές των σοφτπορνομεσημεριανών.
«Μάγκα Μπερλουσκόνι, θα σε κάνω σκόνη.» (Τόσα εκατομμύρια λαός Ιταλών. και η μεν πλειοψηφία τον ψηφίζει, η δε μειοψηφία τον ανέχεται. Μέχρι και η γυναίκα του τον αποκάλεσε δημόσια ΗΛΙΘΙΟ, αλλά οι τηλεθεατές του περνάνε ωραία με τις πουτάνες ΤΟΥ – τις οποίες ήθελε να τις βάλει σε όλα τα ψηφοδέλτια…)
Όμως… είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες δημοσκοπήσεις, το ΛΑ.Ο.Σ. θα έχει απολέσει τουλάχιστον μία μονάδα. Γιατί το λέω; Γιατί σκέφτηκα τι θα είπανε οι ψηφοφόροι του. «Καλά, ρε αρχηγέ, είπαμε πως είμαστε μαλάκες ελληναράδες, αλλά όχι και να μας εκπροσωπεί μία Ψιψίνα!» (Ο Μαλέλης νά 'ναι καλά… Άλλος αυτός! Κάποια μέρα θα μάθουμε ότι τις πούλησε όλες στα εμιράτα και θα εκπλαγούμε… Ναι.)
Υ.Γ. 1. Πάμε παρακάτω τώρα… Στην «υπευθυνότητα»… Σκεφτείτε τι γαμωσταυριλίκια έχουνε ρίξει στον Καραμανλή και στον Σουφλιά και στην Ντόρα… αλλά και τι πουστηρλίκια έχουνε πέσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Για το εθνικό συμφέρον!» «Για το συμφέρον του λαού και του τόπου!» Μεγάλε, και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα είχαν!
Εκλογές με Ψιψίνα, είπαμε… Ωραία. Τον εκλεγμένο αρχηγό της Ν.Δ., τον κ. Κώστα Καραμανλή, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου, άρα τον ξέρω (;) από την διακυβέρνησή του και τις δημόσιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις.
Αλλά στο διάγγελμά του και στην ομιλία του στην Δ.Ε.Θ. διαπίστωσα το κωλοδάχτυλο που έχει νιώσει. Αυτό πια είναι… κάκτος!
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη; Καλά, δεν «τό 'χει» πλέον, (όπως θα έλεγαν κ. Μπαμπινιώτη), δηλαδή εγώ για πρώτη φορά είδα την κυρία να μη μπορεί ούτε το σύνηθες χαμόγελό της να έχει, δεν μπορούσε, έπρεπε να υπερασπιστεί τα πάτρια «γαλάζια» εδάφη, μια και οι φήμες την φέρνουν ως την πρώτη συνένοχο της αυτοκτονικής κίνησης του ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ. (Ούτως ή αλλέως το έχει δηλώσει ο ίδιος: άμα χάσω φεύγω.)
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ, αγαπητέ μου Κώστα Καραμανλή. Μην κωλώνεις όμως… Είσαι ο «πενηντατριάχρονος» αυτόχειρ. (Το ξέρετε όλοι αυτό… Δεν έχουμε πλέον ονόματα! Είμαστε όλοι υποκοριστικά του ΧΡΟΝΟΥ.)
Μην κωλώνεις, αγαπητέ μου… άσχετα αν εκατομμύρια Έλληνες βασίστηκαν σε σένα για να τους πας μπροστά. (Με κολλαριστά τριχίλιαρα και τώρα θα τολμήσεις να ξαναπάς, που τους έχεις παρατήσει στην απελπισία τους…Τι θα τους πεις, ήθελα νά 'ξερα, και πόσοι μαλάκες θα σε ξαναπιστέψουν.)
Δεν μπόρεσες, απλώς… Ένα ροντέο είναι η πολιτική, εσύ δεν μπόρεσες να δαμάσεις τον ταύρο ή το άλογο… Ούτε είχες μάθει να ιππεύεις, ούτε γκέμια σού επέτρεπε η δημοκρατία (σου έγιναν αγχόνες στο λαιμό…)
…Γάμησέ τα κι άφησέ τα… Υπάρχει και η οικογένεια, υπάρχει και η ενασχόληση με το διάβασμα, υπάρχουν οι φίλοι, υπάρχει και το ΑΥΡΙΟ. «Πενηντατριάχρονο» σε είπανε; Ε, έχεις χρόνο ακόμα, έστω και μετά την δημόσια αυτοκτονία σου. (Και ο μέντοράς σου ο Ζαχόπουλος έκανε την ίδια κίνηση… Ε, αυτός έπεσε απ' τον τέταρτο, εσύ έπεσες απλώς ένα βήμα, αλλά ήταν το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων.)

Υ.Γ. 2. Μην κωλώσεις… Πάρε τη γυναίκα σου και πήγαινε διακοπές και ξεσκιστείτε… ελπίζω όχι στον λόγο και στον αντίλογο.

Υ.Γ. 3. Για μένα πάντα ο κ. Μιχάλης Λιάπης ήταν μια απορία μου. «Τι θέλει αυτό το ΕΝΤΙΜΟ άτομο μέσα στη σφηκοφωλιά; Δεν ξέρω; Ισως…)

Επιτέλους, διαχώρισε έγκαιρα και ΕΓΚΥΡΑ τη θέση του από τους «ευρύπρωκτους» -Αριστοφανική λέξη- της ιδεολογικής και κομματικής του ιδεολογικής αφοσίωσης.

Υ.Γ. 4. Κάποιους τέτοιους πολιτικούς εννοούσα, όταν έγραψα σε ένα άλλο κομμάτι –εδώ- ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουνε κάποτε «κάθετες» και όχι «οριζόντιες.» Όχι με κομματικά ψηφοδέλτια, αλλά με την ΛΑΪΚΗ ψήφο στους καλύτερους. Βεβαίως θα ψήφιζα τον κ. Λιάπη, μαζί με την κυρία Άντζελα Γκερέκου, τον κύριο Βορίδη, τον κύριο Ανδριανόπουλο, τον κ. Κουβέλη, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον κ. Παυλόπουλο, τον κ. Πολύδωρα… πολλά τα ονόματα, αλλά όχι σε κομματικό ψηφοδέλτιο. Όλοι οι καλοί σε ένα και μόνο! Τότε θα μπορούσε να συμβεί, εντελώς ρεαλιστικά, ένα ριάλιτι εκλογικό σώου. Ο καλύτερος μένει… Οι άλλοι πάνε για ψάρεμα. (Γιατί, η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι ψηφοφόροι- ο λαός- δεν είναι πάντα ψάρια. Καμώνονται τα ψάρια…Στην ουσία της δημοκρατίας τα «ψάρια» είναι αυτά που καθορίζουνε την αξιοσύνη του «ψαρά». Κι όταν τα ψάρια αγριεύουν, ο ψαράς πάει στη γυναίκα του και της λέει «μαγείρεψε καμιά φασολάδα, δεν έπιασα τίποτα.» (Και αγνοώ αν η κυρία Νατάσα ξέρει να μαγειρεύει… Ε, τι να κάνει κι αυτός ο έρμος ο Ζαχόπολους! Το μόνο πτυχίο που δεν της έδωσε ήταν αυτό της «κυρίας Βέφας».)

Υ.Γ. 5. Άκουσα και το άλλο. Πρέπει να είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο της «αυλής» Καραμανλή. (Σας το λέω και θα το διαπιστώσετε.) Όποιον μετανάστη ρωτάς «τι θα ψηφίσεις:», σου απαντάει αμέσως «Καραμανλή!» Αυτό πρέπει να είναι –έτσι το βλέπω εγώ– φοβερό κόλπο των απελπισμένων σαϊνιών της προεκλογικής –ξυπόλητης!- εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Πληρώνουνε ή τάζουνε στους απελπισμένους λαθρομετανάστες που πουλάνε λουλούδια ή απλώνουν την πραμάτεια τους στα πεζοδρόμια, ότι «θα λέτε μόνο… Καραμανλή.»

Υ.Γ. 6. Κι άκουσα και το άλλο. «Πρώτη φορά νιώθω τόσο ξεφτίλας ως ψηφοφόρος, κι έτσι δεν πρόκειται να πάω. Μην πάει κανείς να ψηφίσει υπέρ της ΝΕΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ.» (Ο Καραμανλής είχε βαφτίσει το κόμμα αντιγράφοντας τον… Μάο! Δικιά του ήταν η ονομασία Νέα Δημοκρατία. Το ξέρατε; Στο Παρίσι ο «θείος» διάβασε για πρώτη φορά βιβλία του Μάο και… την έκανε!)
Και θα ερωτήσω: ΠΟΣΟΙ από τους Έλληνες ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και πόσοι από την μάζα των ομαδικών υπαίθριων ονειρώξεων, βιώνουν το… Οιδιπόδειο σύμπλεγμα; (Πολλοί… Και πρώτος πρώτος ο πρωθυπουργός… Ναι… Δεν «γαλουχήθηκε» δημοκρατικά, αλλά με ό,τι καλό του προσέφερε ο νεποτισμός. Τον βρήκαν «ανιψιό», τον έκαναν αρχηγό τους. Αυτός δουλειά δεν είχε -πλούσιος κληρονόμος γαρ– μπήκε «γυμνός» στην κολυμπήθρα και θα φύγει ξεβράκωτος.)
Και να τα θλιβερά ψυχαναγκαστικά αποτελέσματα: αυτοκτονεί εκλιπαρώντας την «νωπή εντολή».
Το γνωστό: είναι κάποιος που απειλεί ότι θα πέσει κι από κάτω όλοι του φωνάζουν «πέσε…πέσε..!»
Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις… Επιβεβαιώνεται αυτό που έχει πει ο δάσκαλος Σενέκας για τους Ρωμαίους Καίσαρες: «Ψηλά τα χέρια στους χαιρετισμούς στο πλήθος… και μετά πιάστε τ' αρχίδια σας.» (Όποιος τα βρει έχει ελπίδες…)

Υ.Γ. 7. Δεν έχει άλλο… Πάω διακοπές… Γεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: