live scores


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα Δημοκρατία:Παζάρι για τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Εντονο παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με πιέσεις και «παζάρια» για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της ΝΔ και κυρίως για τις «ανθρωποθυσίες» στελεχών της ΝΔ για τις οποίες πιέζει επιτακτικά και η «γαλάζια» κομματική βάση.Ολοι στο κυβερνών κόμμα κινούνται στον αστερισμό των επικείμενων «καρατομήσεων» ελπίζοντας ότι με αυτές θα επανασυσπειρωθεί η εκλογική βάση της ΝΔ, που περιμένει άμεσα κινήσεις μετά και την προχθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού κ.Κ.Καραμανλή στη ΔΕΘ: «Ολοι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε από τη συνολική μας συμπεριφορά.Και η ώρα της τελικής αξιολόγησης και κρίσης φτάνειτις επόμενες ημέρεςμε την κατάρτιση των συνδυασμών».Σε αυτό το νοσηρό κλίμα για το κυβερνών κόμμα αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της πρώην Προέδρου της Βουλής κυρίας Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα να ανακοινώσει με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό ότι δεν θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Α΄Αθηνών ώστε να διευκολυνθεί η ανανέωση των ψηφοδελτίων.
Η κίνηση της πρώην Προέδρου της Βουλής είναι ιδιαίτερα συμβολική και αποτελεί το καλύτερο «όπλο» για τον κ. Καραμανλή,όπως έλεγαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, για να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων και να «κόψει» πρόσωπα που έχουν υπερβεί τουλάχιστον το 70ό έτος της ηλικίας τους.Ουσιαστικά η κυρία Μπενάκη έδειξε τον δρόμο και σε άλλα στελέχη που επιμένουν να θέλουν να διεκδικούν συμμετοχή στις λίστες, παρά το ότι έχουν δώσει πάρα πολλές εκλογικές μάχες,να επιλέξουν την οικειοθελή αποχώρηση διευκολύνοντας την παράταξή τους.
«Αγαπητέ πρόεδρε,έπειτα από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή και έχοντας καταλάβει υπουργικά αξιώματα και το ύψιστο πολιτειακό κοινοβουλευτικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.Γι΄αυτό σε παρακαλώ πολύ να μη με περιλάβεις στον συνδυασμό της Α΄Αθηνών για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή της η κυρία Μπενάκη, η οποία δήλωσε στρατευμένη με τη ΝΔ και εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον κ.Καραμανλή, ο οποίος της απάντησε με πολλή θέρμη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην απαντητική επιστολή του: «Αγαπητή Αννα,είμαι προσωπικά υπερήφανος όχι μόνο γιατί το όνομά σου θα μείνει στην ιστορία του τόπου και της παράταξης ως η πρώτη ελληνίδα Πρόεδρος της Βουλήςαλλά κυρίως γιατί με το έργο σου τίμησες επάξια το ύψιστο κοινοβουλευτικό αξίωμα. Με σεβασμό και αγάπη».
Τ ο θέμα των ψηφοδελτίων και η συζήτηση γύρω από τα στελέχη που πρέπει να «καρατομηθούν» εξακολουθεί να επισκιάζει τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου.Η αποχώρηση από την εκλογική μάχη των κκ. Μιχ.Λιάπη,Γ.Βουλγαράκη αλλά και του «αντάρτη» κ. Ι.Μανώλη μπορεί να λειτούργησε ως έναν βαθμό ευεργετικά, αλλά δεν κατάφερε να κατευνάσει την οργή της κομματικής βάσης που ζητεί «ανθρωποθυσίες» ως μια «λυτρωτική κίνηση».Ο κ.Καραμανλής είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στο θέμα των «ανθρωποθυσιών», αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιοι θα καρατομηθούν,ενώ οι περιπτώσεις των κκ. Αλ.Κοντού και Ευ.Μπασιάκου που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Βατοπαιδίου θα εξεταστούν κατά περίπτωση.«Είναι κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για τις επιλογές.Θέλουμε να ανανεωθούν τα ψηφοδέλτια» τόνισε χθες στον Ρ/Σ του City 99,5 o Γραμματέας της ΝΔ κ.Ελ. Ζαγορίτης,ο οποίος παρέπεμψε και στις δηλώσεις του κ.Καραμανλή στη ΔΕΘ.
Παράλληλα προχωρούν οι συζητήσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας,στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιάς.
Η σημερινή συνάντηση του κ.Δ.Σιούφα με τον Πρωθυπουργό θεωρείται κρίσιμη,αφού κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι θα «κλειδώσει» η μετακίνησή του από την Καρδίτσα,όπου εκλέγεται από το 1981.Για το Επικρατείας επίσης θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Ευ.Αντώναρου,ενώ θεωρείται πολύ πιθανή και η αξιοποίηση του διευθυντή της ΝΔ κ. Μεν.Δασκαλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: