live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωτοποριακή επέμβαση θυρεοειδεκτομής στην Ελλάδα

Η πρώτη θυρεοειδεκτομή σε Ελλάδα και Ευρώπη με στο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής Da Vinci πραγματοποιήθηκε σε 25χρονη ασθενή, στο νοσοκομείο «Υγεία».
Η τεχνική,που εφαρμόζεται κυρίως σε περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς με μικρό μέγεθος,καθώς και σε όζους που είναι ύποπτοι για κακοήθεια,επιτρέπει τη δημιουργία μία πολύ μικρής τομής όχι στο λαιμό,αλλά στην περιοχή της μασχάλης και επεκτείνεται προοδευτικά,δημιουργώντας ένα «τούνελ» μέχρι το λαιμό.
Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκαταλέγονται η ακρίβεια των κινήσεων,η καλύτερη οπτική κάλυψη,η σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος και η μείωση των επιπλοκών.
Σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της Α΄Χειρουργικής Κλινικής καθηγητής Δημήτρης Λινός (ο οποίος και πραγματοποίησε την επέμβαση σε συνεργασία με τον κορεάτη καθηγητή W.Y.Chung,ο οποίος ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε τη ρομποτική θυρεοειδεκτομή στην Κορέα πριν δύο χρόνια) τόνισε ότι η επέμβαση ανοίγει νέους δρόμους στη χειρουργική θεραπεία του θυρεοειδούς.
Ο κ.Λινός σε συνεργασία με τον κ. Chung θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή «ζωντανές» ρομποτικές θυρεοειδεκτομές,παρουσία περισσότερων από 30 Ευρωπαίων χειρουργών με εξειδίκευση στους ενδοκρινείς αδένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: