live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ποιος είναι ο Καποδίστριας ρε;



Ένα γράμμα από τη Λωζάνη, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και φέρονται οι Έλληνες κυβερνητικοί παράγοντες. Ένας τρόπος σκέψης που μας «γεμίζει» ντροπή!
Το απόγευμα της 21ης Σεπτεμβρίου, στην Λωζάνη της Ελβετίας, οι συγκεντρωμένοι επίσημοι έδιναν κοινό "παρών" για τον ίδιο σκοπό: Την αποκάλυψη του ανδριάντα του πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.
Η τελετή πρόκειται να αρχίσει σε λίγη ώρα και οι προσκεκλημένοι καταλαμβάνουν τις θέσεις τους. Όλοι, πλην των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί μεταξύ τους μέσω e-mail! Καμία επίσημη ενημέρωση.
Στο κέντρο της αίθουσας οι σημαίες των χωρών που συμμετέχουν: Η σημαία της Ρωσίας, της Ελβετίας, όσο και του Καντονίου. Η "γαλανόλευκη" λάμπει δια της απουσίας της!
Η τελετή αρχίζει και οι επίσημοι μιλούν για τον μεγάλο τιμώμενο: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κ. Λαβρώφ, από την Ελβετική Ομοσπονδία η κ. Micheline Calmy-Rey, υπεύθυνη των Εξωτερικών, καθώς και αξιωματούχοι του Καντονίου του Vaud και της πόλης της Λωζάνης. Ανάμεσα στους απλούς παριστάμενους – θεατές η Ελληνίδα Πρόξενος παρακολουθεί αμήχανη.

Στη βάση του ανδριάντα επιγράφονται οι ιδιότητες του μεγάλου πολιτικού και διπλωμάτη: Ρώσος πολιτικός, πολίτης επί τιμή της Vaud και, τέλος, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας.Πάλι καλά που μας θυμήθηκαν οι ξένοι.
Οι Έλληνες κάτοικοι της Λωζάνης που βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια πληροφορήθηκαν πως το ελληνικό κράτος ήταν ενήμερο εδώ και 18 μήνες, οι αρμόδιες όμως υπηρεσίες αδιαφόρησαν για να μην συμμετάσχουν στα… έξοδα, που άγγιζαν -στην χειρότερη περίπτωση- το "αστρονομικό" ποσό των 50 χιλιάδων ελβετικών φράγκων!

Όπως επεσήμανε στη zougla.gr, ορισμένοι Έλληνες της Ελβετίας δέχθηκαν προτάσεις των κομμάτων για να ταξιδέψουν δωρεάν στην Ελλάδα για τις εκλογές. Μόνο για τον Καποδίστρια δεν υπήρχαν λεφτά.

Σε ποια χώρα είπαμε πως δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας; 




Δεν υπάρχουν σχόλια: