live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ψήφισαν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τώρα ψάχνουν... για αρχηγό


Έκπληκτοι έμειναν όσοι παρακολούθησαν την πρώην βουλευτή της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα να δηλώνει στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ότι «και οι Νεοδημοκράτες συμμετείχαν στην εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007». Έκπληκτοι όμως ακούσαμε και τον υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ, Παναγιώτη Ψωμιάδη να δηλώνει στη zougla.gr ότι «στις κάλπες της 6ης Δεκεμβρίου θα προσέλθουν φίλοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θα ψηφίσουν εμένα»…
Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη αυτό που τόσο καιρό -ανεπίσημα- σκέφτεται ο μέσος Έλληνας. Αφού η εκλογή αρχηγού αποτελεί ανοικτή διαδικασία και μπορεί να ψηφίσει όποιος θέλει γιατί να μην ψηφίσουν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ;
Η διαδικασία της εκλογής του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ το 2007 είχε προκαλέσει ερωτήματα και προβληματισμό σε αρκετά κομματικά στελέχη. Από τη μια ήταν και παραμένει μια ιδιαίτερα δημοκρατική διαδικασία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον απλό πολίτη να αποφασίσει για την τύχη της πολιτικής του παράταξης. Από την άλλη, επειδή στην Ελλάδα ζούμε, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πρώτης τάξεως τρόπο υπονόμευσης της διαδικασίας.
Ποιος εγγυάται ότι όσοι θα ψηφίσουν στην επερχόμενη εκλογή αρχηγού της ΝΔ είναι Νεοδημοκράτες; Ότι είναι πραγματικοί φίλοι της ΝΔ; Ότι νοιάζονται για την αληθινή ανασυγκρότηση του κόμματος και την ανάδειξη ενός προσώπου που θα μπορέσει να το κυβερνήσει σωστά; Κανείς.
Ποιος εγγυάται ότι δεν θα σηκωθούν όλοι οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, με το χαμόγελο στα χείλη, να πάνε πρωί-πρωί στην κάλπη, να γραφτούν ως Νεοδημοκράτες και να ρίξουν την ψήφο τους σε όποιον θεωρούν λιγότερο «επικίνδυνο» για το ΠΑΣΟΚ; Κανείς.
Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ότι η εκλογή αρχηγού από τη βάση είναι λανθασμένη. Το αντίθετο μάλιστα. Οι αρχηγοί από τη βάση πρέπει να εκλέγονται. Από τον ίδιο το λαό. Αλλά όταν από μέσα μας για πλάκα σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν όλοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πήγαιναν να ψηφίσουν όποιον θεωρούσαν «λιγότερο άξιο» για αρχηγό της ΝΔ και ακούμε από μια πρώην βουλευτή της ΝΔ να μας λέει ότι οι Νεοδημοκράτες προσήλθαν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι δεν μας πάει καλά. Εκτός και αν οι φανατικοί του ΠΑΣΟΚ και οι φανατικοί της ΝΔ έβαλαν στην άκρη τις αγεφύρωτες διαφορές τους και αποφάσισαν να ενδιαφερθούν για το καλό του «αντιπάλου»…
Η Κατερίνα Παπακώστα όμως, πρώην βουλευτής της ΝΔ έχει άλλη άποψη. Τονίζει στη zougla.gr ότι «η διαδικασία του ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετική, είχε δαχτυλίδι γι’ αυτό πήγαν και οι νεοδημοκράτες να ψηφίσουν για την εκλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ». «Με τη ΝΔ» συνεχίζει, «η διαδικασία δεν είναι η ίδια. Δεν υπάρχουν άρχοντες των δαχτυλιδιών και πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες μόνο τα μέλη της ΝΔ και οι πραγματικοί της φίλοι». Δηλαδή, οι Νεοδημοκράτες καλά έκαναν και αναμείχθηκαν σε μια εσωτερική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ αλλά οι Πασοκτζήδες δεν πρέπει να πράξουν το ίδιο.
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει σίγουρος ότι την 6η Δεκεμβρίου στις κάλπες δεν θα προσέλθουν μόνο υποστηρικτές της ΝΔ αλλά και υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα θα ψηφίσουν τον ίδιο! «Καλά έκαναν οι Νεοδημοκράτες και ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το 2007. Καλά θα κάνουν και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν για τον αρχηγό της ΝΔ. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει συμφέρον σε αυτό. Όλοι πιστεύαμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν πολύ πιο εύκολος αντίπαλος για τον Καραμανλή από τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Τον υποτιμήσαμε όμως» τονίζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη zougla.gr, επιβεβαιώνοντας ότι οι Νεοδημοκράτες που ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου το έκαναν επειδή τον θεωρούσαν πιο «εύκολο» αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: