live scores


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Τέρμα ο ορός της αλήθειας


O Λειτουργικός Μαγνητικός Τομογράφος απεικονίζει την δραστηριότητα των νευρώνωνΟ ορός της αλήθειας αποτελεί πλέον παρελθόν. Η πληροφορική βρήκε το μυστικό να αποκαλύπτει κι να προβάλει σε οθόνη υπολογιστή ακόμη και τις πιο μύχιες σκέψεις μας.
Επιστήμονες από την Ιαπωνία κατάφεραν να αναπαραγάγουν με ακρίβεια τι σκέφτεται ένας άνθρωπος με τη βοήθεια ενός τομογράφου.
Με απλά λόγια, ο Λειτουργικός Μαγνητικός Τομογράφος απεικονίζει την όποια δραστηριότητα των νευρώνων των κυττάρων δηλαδή που αξιοποιεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να σκέφτεται.
Οι σκέψεις μας σε... οθόνηΟι ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν να μεταφράσουν τα σήματα που στέλνουν οι νευρώνες εντός του εγκεφάλου μας σε εικόνες. Να καταγράψουν δηλαδή τι σκέφτεται κάθε στιγμή ο εξεταζόμενος...
Το επόμενο στάδιο των ερευνών επικεντρώνεται στη αποκρυπτογράφηση των ονείρων αλλά και της ανθρώπινης φαντασίας.
SKAI

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και τί νοημα θα εχει η ανθρώπινη φαντασία αν πάψει να είναι ατομική;; τί αξία θα έχει αν αποκρυπτογραφουνται κ οι πιο μικρές μας σκεψεις;;; αν είχε μείνει κάτι ολοκληρωτικά δικό μας, ιδιωτικό αυστηρά, αυτή ηταν η σκέψη μας.. η ελευθερία της σκέψης μας με αλυσίδες;; δεν τολμώ ...."τη σκέψη";;; ακομα κ οι εκφράσεις αυτές θα είναι πια ένα σχήμα λόγου κ μόνο....
όχι , δε θα συμφωνήσω με τους ιάπωνες!!!!