live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες στο δημόσιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνέχεια του μισθού και κατά συνέπεια θα πρέπει να ισχύουν κοινοί κανόνες και για τα δύο φύλα.Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο εξομοίωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο με τους άντρες συνάδελφους τους ύστερα από την κατηγορηματική άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει στην Ιταλία,που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την Ελλάδα,περίοδο προσαρμογής.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θεωρεί ότι η σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνέχεια του μισθού και κατά συνέπεια θα πρέπει να ισχύουν κοινοί κανόνες και για τα δύο φύλα,ωθεί ουσιαστικά σε αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο στα 65 χρόνια.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενες στο Δημόσιο θα υποχρεωθούν να εργαστούν από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια επιπλέον.
Μετά τη δυσμενή εξέλιξη που είχε η υπόθεση της Ιταλίας,η οποία εάν δεν προσαρμοστεί άμεσα κινδυνεύει με μεγάλο πρόστιμο,οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας που χειρίζονται την υπόθεση αποφάσισαν να αλλάξουν τη διαπραγματευτική τους στάση.
Έτσι αντί να διεκδικήσουν περίοδο σταδιακής προσαρμογής,προσανατολίζονται να ζητήσουν την εξαίρεση από την εξομοίωση περιορισμένου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, όπως είναι οι μητέρες με τρία παιδιά ή οι σύζυγοι αναπήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: