live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Άτυπη διορία για τα όρια ηλικίας

Άτυπη διορία 2 - 3 μηνών έχει η ελληνική κυβέρνηση,προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Κομισιόν το σχέδιο νόμου για την εφαρμογή της απόφασης του ΕΔ σχετικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο και τα σώματα ασφαλείας.
Με ανακοίνωση της,η εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου του Επιτρόπου για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις,Βλαντιμίρ Σπίντλα,διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ήδη η ΕΕ απέρριψε σχέδιο της Ελλάδας.Οι ελληνικές αρχές,εξήγησε η ίδια,βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην διαδικασία αναζήτησης λύσεων για την βαθμιαία εξίσωση του χρόνου εξόδου ανδρών και γυναικών εργαζομένων στον δημόσιο τομέα,στη σύνταξη,σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 26 Μαρτίου 2009.
Η Κομισιόν,πρόσθεσε,υποστηρίζει αυτή την διαδικασία,αλλά η ίδια δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε απόφαση για αυτό το ζήτημα.
Η ενδεχόμενη επικύρωση της εξίσωσης προς τα πάνω των ορίων ηλικίας έχει προκαλέσει ανησυχία ακόμη και στις περίπου 110.000 εργαζόμενες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Παράγοντες των ασφαλιστικών φορέων δεν αποκλείουν κύμα φυγής,επιβαρύνοντας το ήδη πάσχον ταμείο πρόνοιας του Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν αποχωρήσουν 50.000 γυναίκες - δηλαδή οι μισές από όσες έχουν το δικαίωμα -,το έλλειμμα του ταμείου θα εκτιναχτεί από τα 700 εκατομμύρια ευρώ στα 2,8 δισεκατομμύρια.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προκειμένου να μετριάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις,εν όψει και της ΔΕΘ,θα ζητήσει 5ετή περίοδο προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: