live scores


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς στελέχη της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται την Παλαιά Πεντέλη.
«Περιττεύουν τα λόγια.Είναι στιγμή για κινήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ενώ εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση σε όσους παλεύουν και σε αυτούς που έχουν πληγεί».
Τέλος τόνισε ότι η «εθνική καταστροφή» πρέπει να μας προβληματίσει όλους,αλλά όλα αυτά θα συζητηθούν την επόμενη μέρα.
Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η πυρασφάλεια και η πυροπροστασία αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά ανεπαρκείς και αδύναμες να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά.
Καλεί τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία.Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση,τους δήμους και τη νομαρχία να εξασφαλιστεί με έκτακτα μέτρα όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός για να συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Επίσης,καλεί τους δήμους άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να λάβουν μέτρα προστασίας και περιφρούρησης των εναπομείναντων δασών και ορεινών όγκων της Αττικής και των μεγάλων πάρκων της Αθήνας,ενώ τονίζει ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι αποφασισμένες να συμβάλλουν στην περιφρούρησή τους.
Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,σε σημερινή δήλωση της, αναφέρει ότι "σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να μην αρκεστεί στην όποια βοήθεια έρθει από το εξωτερικό αλλά άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και χωρίς να υπολογίσει το κόστος,να ενοικιάσει πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα από το εξωτερικό ικανά να συμβάλλουν στην πυρόσβεση,προκειμένου να σωθούν τα εναπομείναντα δάση και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλοι κίνδυνοι σε βάρος ανθρώπινων ζωών και περιουσιών".
Περιοδεία στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας,επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι "για μια ακόμη φορά ζούμε εφιαλτικές στιγμές" και πρόσθεσε ότι "τούτη την ώρα δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τις ευθύνες,τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν.Τούτη την ώρα οφείλουμε όλοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό. Προτεραιότητα βεβαίως έχουν οι ανθρώπινες ζωές και οι κατοικίες".
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξήρε το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών,σημειώνοντας ωστόσο πως "είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού.Οι εθελοντές πυροσβέστες είναι αυτοί που κάνουν ότι μπορούν στα κρίσιμα σημεία προκειμένου να μην περάσει η φωτιά και κάψει οικισμούς και κάψει σπίτια".
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ.Τσίπρας είπε ότι το πρώτο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια εναέριων μέσων,πράγμα το οποίο αν είχε επιτευχθεί από χθες ίσως να είχαμε προλάβει μεγαλύτερη καταστροφή,ενώ τόνισε την ανάγκη,η κυβέρνηση να απευθυνθεί για βοήθεια και στη Ρωσία.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε τώρα αυτό που προέχει είναι οι πολίτες, όσο μπορούν,να συνδράμουν αλλά με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα και υπομονή για να προλάβουμε τα χειρότερα και όπως είπε "τις ευθύνες θα τις αποδώσουμε όταν έρθει η ώρα".Από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής,ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για κενά στον συντονισμό και κάποια καθυστέρηση κατά τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της φωτιάς.
Πρόκειται για την επανάληψη ενός έργου που έχουμε δει πολλές φορές,και το 2007,είπε ο κ.Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Κάηκαν περιουσίες,ελπίζω να μην χαθούν ζωές».
Επίσης,έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: