live scores


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ασύλληπτη η καταστροφή

Λόγω της καταστροφικής πυρκαϊάς που κατατρώει τα εναπομείναντα δάση της Βορειοανατολικής Αττικής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλιας επέστρεψε στην Αθήνα από τα Ιωάννινα που βρισκόταν για τις διακοπές του.Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έφτασε κοντά στην Ιερά Μονή Πεντέλης η οποία απειλείται από τις φλόγες,ενώ επισκέφτηκε και τον Βαρνάβα όπου δήλωσε ότι « καταστροφή είναι ολοκληρωτική»
Την πρωινή αναζωπύρωση της πυρκαϊάς στον Βαρνάβα κατάφεραν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό επτά πυροσβεσικά αεροπλάνα σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις.
Στον Αγιο Στέφανο η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους στις περιοχές που κινδυνεύουν.
Στο μεταξύ συνεχίζει για τρίτη ημέρα το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Αττική,σε Μαραθώνα,Ντράφι,Παλλήνη,Ανω και Κάτω Σούλι,Πικέρμι,Παλαιά Πεντέλη,Αγιο Στέφανο,Διόνυσο και Παλλήνη.Πάνω από την καμμένη περιοχή πέταξε ο πρωθυπουργός.Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών,καθώς και πολλά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.
Η φωτιά κατακαίει την περιοχή από τον Μαραθώνα έως την Παλλήνη.Οι φλόγες μπήκαν στην πόλη του Μαραθώνα.Στον Αγιο Στέφανο, ο οποίος εκκενώνεται,στην Παλλήνη, στο Πικέρμι, στην Ανοιξη,στη Δροσιά και στην Ανθούσα έχουν καεί εκατοντάδες σπίτια, ενώ η φωτιά έφτασε και στον Διόνυσο,όπου η περιοχή Αιολίς εκκενώνεται.
Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στην Ιερά Μονή Πεντέλης,ενώ εκκενώθηκε η πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης,καθώς η φωτιά περνά μέσα από τα σπίτια.Δόθηκε εντολή για εκκένωση του κέντρου του Αγίου Στεφάνου, καθώς η φωτιά μαίνεται εκτός ελέγχου.
Τα αεροσκάφη επιχειρούν πλέον μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Οι ισχυροί άνεμοι έντασης 5 έως 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.
Η πρόβλεψη της ΕΜΥ δεν είναι καθόλου ευοίωνη,αφού δεν προβλέπει σημαντική μείωσή τους για τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: