live scores


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ανεξάρτητη Επιτροπή για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Συστήθηκε χθες με το όνομα «Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία» και πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο της Φινλανδίας Μάτι Αχτισάαρι,διεθνής επιτροπή που επιδίωξη της έχει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Μέλη της πέραν του Μάτι Αχτισάαρι - ο οποίος έχει βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης το 2008- τρεις πρώην επίτροποι:ο Ολλανδός Χανς Βαν ντε Μπρουκ,η Ιταλίδα Εμα Μπονίνο και ο Ισπανός Μαρτσελίνο Ορέχα καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ.Η επιτροπή χρηματοδοτείται από το Βρετανικό Συμβούλιο και την τουρκική οργάνωση «Acik Toplum Vakfi».
Με έκθεση της μάλιστα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες,η «Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία» ασκεί κριτική στην ΕΕ για την καθυστέρηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αγκυρα, τονίζοντας ότι «Για να δώσουμε μια νέα πνοή στις διαπραγματεύσεις,η Ε.Ε.οφείλει απλώς να τιμήσει τις παλαιότερες δεσμεύσεις της για διατήρηση της προοπτικής πλήρους ένταξης.Δεν χρειάζονται νέες υποσχέσεις».
Όπως δηλώνει ο Μάτι Αχτισάαρι,«η πρόοδος της Τουρκίας προς την ένταξη στην Ε.Ε. θα ωφελούνταν σημαντικά από την επίλυση του Κυπριακού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: