live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο Προϋπολογισμός της Βουλής


Ταξίδια μακρινά ίσα με τη.... Μακρυνίτσα προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός της Βουλής, ο οποίος θα είναι μειωμένος κατά 3.887.000 ευρώ.
Λεφτάκια αναμφισβήτητα πέφτουν, αλλά όχι πια με τη σέσουλα, τουλάχιστον μέχρι να περάσουμε από τις Συμπληγάδες Πέτρες της οικονομικής κρίσης.
Στον ενδεικτικό πίνακα της μείωσης των δαπανών βλέπουμε μείωση ύψους 15% στα έξοδα μετακίνησης στο εσωτερικό του μόνιμου προσωπικού της Βουλής. Μείωση κατά 11,42% διαπιστώνουμε και στα έξοδα μετακίνησης από το εσωτερικό στο εξωτερικό και αντίστροφα του μόνιμου προσωπικού.
Τη Τζοκόντα θα την βλέπουνε οι βουλευτές από δω και πέρα μόνο σε σοκολατάκια, καθώς στο κονδύλι που αφορά στις προμήθειες έργων τέχνης, κειμηλίων, αρχαιοτήτων και λοιπού ιστορικού υλικού έπεσε μεγάλο ψαλίδι της τάξεως του 41,75%. Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν πλέον να παίρνουν μαθήματα “καλλιτεχνικής οικονομίας” από τον διάσημο ζωγράφο της ΕΤ3!
Ακάκιε… μην ξεχνάς ότι για φέτος οι διαφημίσεις και οι δημοσιεύσεις ποντάρουν στη λιτότητα και στις περικοπές, που αγγίζουν το 12,5%.
Το κτήριο της Βουλής, αφού δεν έπεσε όλα αυτά τα χρόνια με τα τόσα που έχουν ειπωθεί ή συμβεί εκεί μέσα (έχει υποδεχτεί μέχρι και τον βουλευτή Μέσης Κερκύρας Τσουτσουνάτο Ζερβό ), δεν κινδυνεύει πια. Άρα η μείωση του κονδυλίου για επισκευές και συντήρηση κτηρίων για το έτος 2010 θα είναι 12,5%.
Μείωση κατά 16,67% στις εκθέσεις, την οργάνωση συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ουφ! Πάει και το απεριτίφ τους για φέτος!
Τέλος, η αύξηση της αποζημίωσης των βουλευτών θα είναι στο ύψος της εισοδηματικής πολιτικής που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση για το Δημόσιο (ε, να μην αυξηθεί και κάτι; Όλα θα πέφτουν πια σε αυτή τη χώρα;).
_______________

Άπαντα Γ. Σουρή, σελ. 16, τόμος 2, «…και ήλθαν τότε βουλευταί διάσημοι στο κράτος, εν οις και ο αείμνηστος της Μέσης Τσουτσουνάτος, που τόνομά του έκαμε μεγάλαις ιστορίαις, κι ωμίλησαν περί αυτού προ πάντων οι κυρίαις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: